Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Vier maanden cel voor diefstal tien fietsen

vr 6 november 2015, 18.00 uur

LEEUWARDEN - De vraag van politierechter Klaas Bunk was een logische. 'Waarom doet u dit?', vroeg Bunk aan de 36-jarige verdachte die van mei tot augustus van dit jaar in Gorredijk en omgeving maar liefst tien fietsen had gestolen. En het ging niet om afgeragde tweedehands karretjes met versleten banden. De meeste fietsen die de man had gepikt waren geld waard. De man, hij woonde indertijd op een camping in in een caravan, had er ook aardig wat voor gevangen. Hij had de rijwielen vrijwel meteen doorverkocht.

Op de vraag van de rechter antwoordde hij dat hij het geld nodig had voor zijn levensonderhoud. Hij had een uitkering aangevraagd, maar hij werd volgens zijn zeggen van het kastje naar de muur gestuurd. 'Kunt u zich voorstellen dat de mensen daar geen boodschap aan hebben', merkte de rechter op. De dief had veel mensen, waaronder een paar schoolgaande kinderen, zwaar gedupeerd.

Een deel daarvan zat in de rechtszaal, op de publieke tribune. De verdachte was verrast door de grote opkomst. 'Ik schrok een beetje van de rij achter me', zei hij. Hij bood zijn excuses aan. 'Voor het leed dat ik jullie heb aangedaan'. Daarmee hadden de gedupeerden hun fietsen nog niet terug. De rechter wees wel alle schadevergoedingen toe die waren ingediend. De fietsendief moet aan zes benadeelden in totaal 2880 euro betalen.

De rechter legde een celstraf op van acht maanden waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De man zat al vast, hij zal nog een paar maandjes moeten brommen. Bunk plaatste hem onder toezicht van de reclassering en bepaalde dat hij een behandeling moet ondergaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.2%
Nee  
55.4%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!