Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Tilster rijdt ex-schoonvader aan: werkstraf

vr 6 november 2015, 15.15 uur

LEEUWARDEN - Een Tilster (36) heeft zich schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling, toen hij op 2 juni 2013 in Boelenslaan met zijn auto op zijn ex-schoonvader inreed. De Tilster stopte niet toen zijn schoonvader op de motorkap van de Opel Corsa belandde. Toen de auto een bocht maakte, gleed de man van de motorkap. Politierechter Klaas Bunk veroordeelde de Tilster vrijdag tot een werkstraf van 80 uur en twee weken voorwaardelijke celstraf.

De Tilster en zijn -inmiddels ex- partner waren verzeild geraak in een regelrechte vechtscheiding. De woning in Boelenslaan was in juni 2013 nog wel gezamenlijk bezit. De Tilster was er naar toegegaan om zijn duiven los te laten. Op de zitting ontkende hij dat hij zijn schoonvader had aangereden. Volgens hem ging de schoonvader voor de auto staan, waarop hij de motor even had laten 'brullen'. De schoonvader zou vervolgens geprobeerd hebben een ruit van Corsa in te slaan.

Uiteindelijk had de schoonvader volgens de Tilster een ruitenwisser omgebogen. Daar hadden het slachtoffer en de ex van de Tilster een andere uitleg aan gegeven: de ruitenwisser was omgebogen omdat de schoonvader zich daaraan had vastgehouden toen hij op de motorkap lag. Later die dag was er een tweede incident, toen de Tilster samen met zijn broer naar de woning in Boelenslaan kwam.

Ditmaal kwam het tot een handgemeen waarbij de schoonvader een paar rake klappen kreeg. De man zou even buiten bewustzijn zijn geraakt. Hij werd per ambulance naar ziekenhuis Nij Smellinghe gebracht. De Tilster beweerde dat hij had ingegrepen omdat de schoonvader zijn broer dreigde te kelen. Later dat jaar, op 9 augustus 2013, had de Tilster zijn ex en haar vader met een mes bedreigd.

Volgens advocaat Bart Canoy had zijn cliënt uit zelfverdediging gehandeld. Dat verweer passeerde de rechter. In zijn laatste woord zei de Tilster dat hij hoopte alles -rondom de echtscheiding- netjes opgelost kon worden. 'Waarom bedenkt u zoiets niet in juni 2013?', reageerde Bunk. De rechter verklaarde de schadevorderingen van de ex en haar vader, respectievelijk 500 euro smartengeld en ruim 4000 euro, niet-ontvankelijk. De rechter vond ze te ingewikkeld om ze in een strafproces te behandelen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
28.3%
Nee  
53.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap


regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum