Account
Logo
Zoeken
10.3 °C
© Jochem Wiersma |  Na grondige checks en updates zijn de voertuigen en de uitrusting weer tiptop in orde, om zo de beste zorg te kunnen verlenen.

Friese ambulances weer tiptop in orde

do 5 november 2015, 19.10 uur

LEEUWARDEN - In de afgelopen week zijn zo'n 60 ambulances van UMCG Ambulancezorg en Ambulancezorg Fryslân naar de garage geweest voor de jaarlijkse kalibratie. Na grondige checks en updates zijn de voertuigen en de uitrusting weer tiptop in orde, om zo de beste zorg te kunnen verlenen.

Tijdens de kalibratieweek was het bij de garage´s van UMCG ambulancezorg in Tynaarlo en Leeuwarden een komen en gaan van ambulances die via een lopende band principe gecontroleerd werden. Leveranciers van de medische apparatuur controleerden deze op de werking en gaven van elk instrument een rapportage af. Dit gebeurde voor de brancard, de hartmonitor, de uitzuigkoffer, de beademingsautomaat, de oorthermometer, de infuuspomp en de flowmeter.

Daarnaast is elk voertuig gecheckt op nog onbekende schades en of ze er goed en verzorgd uitzien. UMCG Ambulancezorg en Ambulancezorg Fryslân leveren hoogwaardige zorg en de uitstraling van de ambulances moet dat bevestigen. De ICT afdeling zorgde dat elke ambulance over de nieuwste software van portofoons, mobilofoons, navigatie en tablets beschikte. Als laatste werden de sirene's getest. Omdat sirenes elk jaar een aantal decibels aan geluidsniveau verliezen, werd elke sirene met een geijkte DB meter getoetst aan de voorschriften. Vanwege de geluidsoverlast gebeurt dit op een landweggetje.

De kalibratieweek wordt vaak gebruikt om sommige materialen te vervangen of toe te voegen. Dit jaar maakten de mobiele telefoons plaats voor smartphones. Zo krijgen de ambulancemedewerkers ook in het voertuig toegang tot het intranet van UMCG Ambulancezorg en Ambulancezorg Fryslân. Ook zijn er op de smartphones apps geinstalleerd die ambulancepersoneel helpt om snel de juiste hulp te kunnen geven. Tevens is een systeem ingebouwd waardoor slagbomen en paaltjes automatisch worden geopend als de ambulance deze nadert.

De kalibratieweek vond plaats in nauwe samenwerking met de Meldkamer Noord Nederland. Dit om de beschikbaarheid en spreiding van ambulances in Drenthe en Fryslân steeds op een goed niveau te houden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer