Account
Logo
Zoeken
3.3 °C
Foto: Geert Huisman

Werkervaringsproject met beurtschip

ma 2 november 2015, 10.14 uur

DROGEHAM - De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel starten met het lokale bedrijfsleven een uniek werkervaringsproject. Bij Wadro in Drogeham gaan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het oude beurtschip ‘Dorp Grouw’ restaureren. Tijdens een ontbijtsessie van Achtkarspelen Bedrijven Contact (ABC) werd het project vorige week gepresenteeerd.

Het totale werkgelegenheidsproject neemt drie jaar in beslag. Gedurende het project kunnen circa 30-50 personen aan het schip werken. Naar verwachting vinden ongeveer 25 mensen dankzij dit project weer werk en krijgen nog eens 25 mensen een duidelijker beeld van hun positie op de arbeidsmarkt.

Sociaal metaal
Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn gemeenten met relatief veel metaalbedrijven. Voor metaalbedrijven is het van groot belang dat ook op termijn goed personeel beschikbaar blijft. Het huidige personeel vergrijst en straks is een nieuwe lichting ervaren en geschoold personeel nodig.

Het werkervaringsproject is opgestart met lokale partners. Naast het bedrijfsbelang zijn zij betrokken vanwege de sociaal maatschappelijk doelstellingen van het project. Het gaat om de volgende partners: Barkmeijer Shipyards uit Stroobos, het stichtingsbestuur Dorp Grouw, Scheepswerf Jelle Talsma, Skûtsjemuseum Earnewâld, NOFCOM leerwerkplaats Friese Poort, Uitzendbureau Fritech, Uitzendbureaus Alertec en de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

Beurtschip ‘Dorp Grouw’
Het schip ‘Dorp Grouw’ is het laatst bewaarde beurtschip van Friesland. Na haar werk als beurtschip, deed het schip dienst als plezierjacht, vissersboot en woonboot. Begin 2011 is het ernstig vervallen schip gekocht door de stichting ‘Dorp Grouw’.

In samenwerking met de gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel en het lokale bedrijfsleven wordt het schip weer in de oude luister hersteld. In Drogeham wordt het metalen gedeelte van het schip opgeknapt. Later wordt bij het Skûtsjemuseum in Earnewâld het houtwerk van het schip onder handen genomen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'