8 °C

Be Quick verliest van Zeerobben in Harlingen

ma 12 oktober 2015, 17.07 uur

HARLINGEN - Be Quick uit Dokkum moest het onderspit delven tegen een bijzonder effectief Zeerobben. Na een 1-0 ruststand leek er nog van alles mogelijk, maar een ongelukkige actie in de tweede helft leidde tot 2-0 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Dat was zuur voor Be Quick, dat een goede eerste helft niet kon verzilveren met een verdiende voorsprong.

Vanaf de eerste minuut was Be Quick goed bij de les en de thuisclub kwam er in de eerste twintig minuten nauwelijks aan te pas. Janco Wiersma was twee keer heel dicht bij de openingstreffer, maar de snelle vleugelspits werd beide keren in kansrijke positie gehinderd en vastgehouden zodat een verdiende treffer uitbleef. Scheidsrechter N. Vonk zag in beide situaties geen reden om de bal op de stip te leggen.

Halverwege de eerste helft kwam Zeerobben wat beter in de wedstrijd. Na een snelle aanval was het Higor da Silva die Marcel Visser fraai bediende en zijn afronding was voortreffelijk, 1-0. Be Quick was even zoekende maar kwam daarna toch weer een aantal keren gevaarlijk naar voren. In de 36e minuut werd Janco Wiersma in de diepte aangespeeld en zijn prachtige voorzet kwam bij Rudolf Banga die de gelijkmaker voor het inschieten had, maar hij stuitte op onbegrijpelijke wijze op keeper Jacob de Vries, die de inzet knap wist te pareren.

Na de rust was de thuisclub wat meer in balbezit en Be Quick probeerde, zonder heel veel risico’s te nemen, op zoek te gaan naar de 1-1. Na ruim een kwartier viel de beslissing. Een lange bal van keeper Jacob de Vries werd heel ongelukkig geraakt door Robert Atema en uit de daaruit voortvloeiende aanval profiteerde de gemakkelijk scorende David van der Pol optimaal, 2-0. De wedstrijd was gespeeld, de thuisclub hoefde niet meer zo nodig en kon leunen op de voorsprong en wachten op de counter. David van der Pol toonde halverwege de tweede helft zijn klasse door bij een snelle aanval wederom knap af te ronden, 3-0. Toen Be Quick verdediger Marcel Stormer daarna zijn tweede gele kaart ontving (en dus rood) was het nog kwestie van plichtmatig uitspelen en de schade beperkt houden.

Het bleef uiteindelijk 3-0 en dat was gezien het veldspel geflatteerd. Zeerobben verdiende echter op basis van effectiviteit de drie punten. Het gemakkelijk scorende team voert nu trots de ranglijst aan.
Be Quick moet door deze nederlaag even passen. Het verschil is echter maar drie punten en de competitie duurt nog lang.

Zaterdag komt Nijland naar het Tolhuispark in Dokkum.