Account
Logo
Zoeken
4.5 °C
© WâldNet |  Bij het oversteken bij de verkeerslichten werd het slachtoffer geschept door een auto

Scooterrijder zwaargewond bij ongeval Burgum

za 10 oktober 2015, 13.07 uur

BURGUM - Een 17-jarige scooterrijder uit Garyp is zaterdag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de H.W.K. Ridder Huyssen van Kattendijkeweg (N356) in Burgum. Het slachtoffer wilde rond 12.40 uur vanaf de Hillamaweg de kruising bij de voormalige ABN Amro oversteken en werd geschept door een auto welke in richting van de brug reed. Het slachtoffer viel vervolgens op het wegdek, tientallen meters verder. Zijn scooter kwam nog veel verder in de berm tot stilstand.

Twee ambulances en de traumahelikopter van het UMCG in Groningen kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De bestuurder van de scooter raakte ernstig gewond en liep twee gebroken benen op. De bestuurder van de auto, een 27-jarige man uit Garyp, kon na het ongeval zelfstandig zijn voertuig verlaten maar raakte even later in shock. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar de ziekenhuizen in Leeuwarden en Drachten.

De traumaheli landde op het veldje aan de Frisiasingel in Burgum. De arts is door een politieauto naar de ongevalslocatie gebracht. De politie (VOA) heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. Vermoedelijk is één van de twee slachtoffers door het rood gereden. De politie heeft onder andere de verkeersinstallatie onderzocht hoe lang het duurt voordat de lichten op de groen / rood springen.

Tijdens de afhandeling van het ongeval was de rijbaan richting Garyp/Sumar afgesloten. Het verkeer werd via de parallelweg (Navislaan) omgeleid.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!