Account
Logo
Zoeken
6.7 °C
SV Drachten scoort op NK in Papendal

SV Drachten scoort op NK in Papendal

wo 7 oktober 2015, 20.43 uur

DRACHTEN - In het weekend van 18 september is SV Drachten met zeven jeugdleden afgereisd naar Papendal voor de NK. Het was voor allen weer een weekend vol gezonde spanningen. Deze hebben er juist voor gezorgd dat er super spannende wedstrijden waren waarbij de punten dan ook om tienden bepaald werden. SV Drachten is dit jaar thuis gekomen met

2x goud – 2x zilver – 1x brons – 1 Nederlands record – 7e en 11e plaats.
Ook met de onderlinge wedstrijden hebben ze dit jaar 41 prijzen binnen kunnen halen.

Anna Horst schrijft hieronder haar beleving van haar NK op Papendal.

Na een jaar lang elke week trainen was het eindelijk zover, het Nederlands Kampioenschap schieten. Veertien mensen worden elk jaar uitgenodigd om hier te schieten, in zijn/haar categorie. Ik zelf zit in de categorie voor luchtgeweer dames, en mocht ook komen. Voor de wedstrijd moet je naar de inschrijfbalie om je aan te melden. Hier word ook direct al de spullen gecontroleerd die je zal gebruiken met de wedstrijd. Denk hierbij aan het luchtgeweer zelf, en het pak die je aan hebt. Bij mij was alles in orde. Als dit het geval is mag je naar de wedstrijdbaan toe om je klaar te maken, als dit wordt aangegeven. De wedstrijd bestaat uit vier series van tien schoten. Als je bij de eerste acht komt, mag je door naar de finale. De eerste serie ging slecht bij mij, zo slecht dat ik zelfs op de laatste plaats stond. De volgende serie ging aanzienlijk beter, waardoor ik steeds wat verder omhoog kroop op het scorebord. In de laatste twee series heb ik me zover omhoog gewerkt dat ik op de zevende plek stond.

De blijdschap kon niet meer op bij mij! Ik heb 375,3 punten gescoord, waar ik 436 kon halen. Dit betekende voor mij de hoogste score die ik tot nu toe heb geschoten, en een plek in de finale. Bij de finale schiet je twee series van drie schoten. Vervolgens moet je op het aangegeven moment, steeds één schot doen. Om de twee schoten valt diegene met de laagste score af. Met een enorm publiek achter je, met veel lawaai, en veel spanning, moet je je nog proberen te concentreren. Dit valt natuurlijk niet mee. Helaas begon ik deze eerste serie opnieuw niet goed, waardoor ik opnieuw op de laatste plek stond. Bij het aller laatste schot, voor dat iemand zou afvallen, heb ik het geluk gehad om nog net mezelf op de zevende plaats te zetten. Ik ben ook zevende gebleven, met veel trots! Het niveau was erg hoog dit jaar in mijn categorie. Hierom ben ik ook erg verbaasd, maar tevreden over deze uitkomst. Ik ga dit aankomende jaar weer mijn best doen om op het NK te komen, in een nieuwe categorie. Hopelijk eindig ik weer een stapje hoger als dit jaar.

Anna Horst, 17 jaar, Drachten

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie








regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe