Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

'Ik dacht makkelijk geld te verdienen'

wo 7 oktober 2015, 15.15 uur

LEEUWARDEN - In een woning aan de Slotstrjitte in Ternaard stuitte de politie op 4 juni op een redelijk omvangrijke wietplantage. Beneden stonden 150 hennepplanten van ongeveer een meter hoog, op de bovenverdieping stonden nog eens 240 planten. De stroomvoorziening voor de plantage was buiten de elektriciteitsmeter om geleid. Een omwonende had melding gemaakt van een verdachte situatie: de gordijnen waren overdag dicht en midden in de nacht kwamen er auto's bij het pand.

De 61-jarige bewoner zei woensdag tegen rechter Bauke Jansen dat hij 'via, via' met de plantage was begonnen, die hij met eigen handen had opgebouwd. Hij had financiële motieven, hij wou wel eens iets extra's. 'Ik wou eens een keer op vakantie', zei de man. Volgens hem was het voor het eerst dat hij zich aan de wietteelt had gewaagd. Officier van justitie Cassandra Westerling had haar twijfels: het waren vrij veel planten en ze stonden er erg goed bij.

Ook bij de beweringen dat hij alleen had gehandeld en dat hij maar een maand bezig was geweest, plaatste de officier vraagtekens. Zij ging er vanuit dat de man in elk geval vanaf begin april tot aan de dag van de inval had geteeld. Liander kwam met een fikse aanslag -4000 euro- voor de illegaal afgetapte stroom. De bewoner moest de woning verlaten, momenteel heeft hij geen vast adres. De rechter legde een werkstraf van 80 uur en twee weken voorwaardelijke celstraf op. De verdachte zuchtte nog eens diep. 'Ik dacht makkelijk geld te verdienen', mompelde hij voor hij de zaal verliet.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM






regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie