Account
Logo
Zoeken
12.9 °C

Driezumer stak Dokkumer met mes in hoofd

di 6 oktober 2015, 17.00 uur

LEEUWARDEN - Een 21-jarige Dokkumer raakte gewond aan zijn hoofd bij een incident in de nacht van 7 juni. Op de Bronlaan in Dokkum zou een 19-jarige Driezumer het slachtoffer met een mes in het hoofd hebben gestoken. De vermeende dader zat dinsdag tegenover drie rechters van de Leeuwarder rechtbank. Officier van justitie Petra van der Vliet eiste 100 uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Daarmee volgde de officier het advies van de reclassering, om het jeugdstrafrecht toe te passen.

Volgens de reclassering functioneert de Driezumer op een verstandelijk beperkt niveau. Dat zou in de straf tot uiting moeten komen. De Driezumer ontkende dat hij het slachtoffer heeft gestoken. Hij zou het (herders-) mes wel in handen hebben gehad, maar hij zou het niet hebben uitgeklapt. Hij was boos omdat hij dacht dat het slachtoffer de fiets van zijn kameraad had omgegooid. De Dokkumer zat bij een vriend achterop de fiets. De Driezumer was er achteraan gerend en had de fietser bij de schouders gepakt.

Zijn lezing is dat hij op dat moment een peuk op wilde steken en per ongeluk het ingeklapte mes pakte, in plaats van zijn vuuraansteker. Met het mes in de hand had hij een klap uitgedeeld. Er zijn drie getuigen, waaronder de kameraad van de Driezumer, dat het mes was uitgeklapt. Bovendien paste de wond, het slachtoffer had een vier centimeter lange snijwond boven het oor, volgens een forensisch arts beter bij een mes dan bij de ring. De Driezumer had gezegd dat hij de Dokkumer hoogstwaarschijnlijk met zijn ring had geraakt.

Hij had veel gedronken. Bij de politie had hij verklaard dat hij meer dan een krat bier op had en dat hij amper kon fietsen. Het had heel anders af kunnen lopen, bijvoorbeeld als het mes naar de nek van het slachtoffer was uitgeschoten. Vandaar dat de officier een poging tot doodslag bewezen achtte. Van der Vliet zei dat ze een forse gevangenisstraf had kunnen eisen, als ze niet was uitgegaan van het jeugdstrafrecht. De Driezumer staat al onder behandeling bij de GGZ. Van der Vliet wil dat hij daarmee doorgaat.
Uitspraak: 20 oktober.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering






regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland



regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende