Account
Logo
Zoeken
2.7 °C

VKC: eenvoudige overwinning op ZKC '19

ma 5 oktober 2015, 10.54 uur

ROTTEVALLE - Na vorige week een mooie voorsprong van zes doelpunten toch nog uit handen te hebben gegeven en daarmee uiteindelijk ook nog de wedstrijd te verliezen tegen KIOS in Ruinerwold, was het op een zonnige maar ook wat mistige zondag weer tijd om twee punten aan ons totaal toe te voegen. ZKC'19 had de afgelopen wedstrijden verloren en het was dan ook zaak om sterk en strijdvaardig te starten.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de blauwhemden uit Rottevalle/Oostermeer. Door het achterverdedigen in het ene vak, wat erg veel balbezit opleverde, en het voorverdedigen in het andere vak was het voor ZKC'19 lastig om hun draai te vinden. Ook bleek dat onze rebound een stuk sterker en verzorgder was dan die van ZKC. Dankzij deze voordelen vanuit het perspectief van Wêz Handich/DOW stond het na een kwartier spelen zomaar op 8-2. Bij deze stand was het Lutske Hoekstra die bij het uitbrengen van de bal zwaar door haar knie ging en vervolgens met een ambulance van het veld gehaald moest worden. Hierdoor heeft de wedstrijd circa veertig minuten stil gelegen en hebben wij - logischerwijs - Lutske de rest van de wedstrijd moeten missen. Gelukkig veranderde er ondanks het uitvallen van Lutske vrij weinig in het aanvallen en verdedigen van Wêz Handich/DOW en kon er ook gerust gaan worden met een 11-5 voorsprong.

Uit de kleedkamer gekomen was het zaak om niet te verzwakken en een goede degelijke tweede helft neer te zetten. Dit bleek echter niet goed begrepen en de eerste aanval van ZKC leverde gelijk een doelpunt op: 11-6. Wêz Handich/DOW kwam echter geen moment meer in gevaar en kon de voorsprong rustig verder uitbouwen tot een maximum van tien. Ook de ingebrachte wissels konden hun goaltjes meepakken. Zo werd het een, ondanks de zware blessure van Lutske, een mooie en niet al te lastige middag voor het vlaggenschip van Wêz Handich/DOW. We danken het publiek voor de steun en wensen Lutske een snel herstel!

Aanstaande zaterdag 10 oktober zal de laatste veldwedstrijd van 2015 worden gespeeld tegen ROG in Groningen. Ook dan is de opdracht eenvoudig: beide punten meenemen naar het Friesland.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.3%
Nee  
55.2%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!