Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Tweede nederlaag voor Dokkumer dammers

zo 4 oktober 2015, 21.17 uur

DOKKUM - In de 2de ronde van de nationale competitie dammen moest Damclub Dokkum op bezoek bij Emmeloord. Damclub Dokkum verloor met 13-7.

Bouwe RIngnalda liep al snel in de partij in een zetje en kwam de schijfverlies niet meer te boven. Ook Piet Pieters liet zich in de vroege opening verrassen door een zetje met schijfverlies tot gevolg. Zijn tegenstander gaf de partij niet meer uit handen. Alex Hoekstra ging eveneens ten onder door een verrassend zetje. Hij kon meteen opgeven.

Arend Dijkstra pakte het eerste punt voor Dokkum. Arend speelde een degelijke partij en hield zijn tegenstander prima in evenwicht. Jetze Hoogterp speelde een complexe partij in zijn drang om aan te vallen op de rechtervleugel liep Jetze in een combinatie en moest later opgeven.Willem Nuveld speelde een goeie partij en kreeg in het eindspel enig tempovoordeel.

Het was net niet genoeg voor de partijwinst zodat Willem moest berusten in een remise. Henk Bosgraaf werd flink onder druk gezet, bezweek uiteindelijk onder die druk en kreeg een flinke combinatie om de oren. Hij kon meteen opgeven.Leenze Houwink liet zijn linker vleugel opsluiten maar kwam hier sterk uit. Zijn tegenstander kon niet voorkomen dat Leenze in het eindspel schijfwinst forceerde. Zijn tegenstander kon meteen opgeven. BInne Brouwer speelde een sterke partij. In het eindpel paste zijn tegenstander een verkeerde ruil toe. BInne sloeg meteen toe met het zogenaamde zetje van Weiss. Dirk Albert Zijlstra nam een risicovolle voorpost om opsluiting te voorkomen. Hij kon deze voorpost maar net maar net verdedigen. Het was precies genoeg voor remise.

In de volgende ronde krijgt Dokkum de dammers van BDV Borne op bezoek.

Emmeloord - Fortuin Dokkum: 13-7

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Geniet van je welverdiende pensioen Jikke !

Geniet van je welverdiende pensioen Jikke !


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer