Account
Logo
Zoeken
12.3 °C

Tilsters leggen VVT op pijnbank

zo 4 oktober 2015, 21.11 uur

KOOTSTERTILLE - Het was SC Kootstertille niet vaak gelukt om in Twijzelerheide te winnen maar deze editie bracht de Tilsters historische cijfers. De thuisclub nam wel als eerste een voorsprong maar toen de gasten vrij snel gelijk maakten was het vervolgens erop en erover. Op de niet voor mogelijk gehouden 6-1 overwinning voor SC Kootstertille viel niets af te dingen.

Het eerste wapenfeit was voor de gasten toen Jouke Waaksma Bzn, uit de aangever van Tom van der Veen, de vuisten van doelman Gerrit Hansma testte. Het eerste doelpunt was echter voor de thuisclub. Nadat Wiebe Aardema de Tilster defensie eerst kinderlijk eenvoudig had uitgespeeld, rondde de topscorer van de vijfde klasse C vervolgens technisch zeer fraai af; 1-0.

Het duurde niet lang of SC Kootstertille had de score ook weer gelijk getrokken. Tom van der Veen, een ware plaag voor de thuisclub defensie, gaf prima voor en via de schouder van Douwe van der Bij plofte de bal, ongelukkig voor doelman Hansma, in de verste hoek tegen het nylon;1-1. Daarna draaide SC Kootstertille haar tegenstander de duimschroeven pas echt aan en had na ruim een halfuur spelen een ruime marge op het scorebord laten optekenen. Heine Hiemstra vond met een schitterende pas Jouke Waaksma Bzn die uit de loop kiezelhard uithaalde en uiterst fraai raak trof; 1-2.

VVT stelde daar een vrije schop tegenover maar daaruit kwam weinig gevaar. Dat vormde Tom van er Veen voor de gasten wel en uit het schot uit de heup moest Gerrit Hansma gesterkt om de pegel buiten de palen te ranselen. Even later bereikte Van der Veen Aize Storm die met een beheerste schuiver zijn team op een geruststellende 3-1 voorsprong tilde. Nog was de Tilster koek niet op en opnieuw eiste Tom van de Veen de hoofdrol op. De fraaie aanval eindigde bij Jouke Waaksma Bzn die met een ogenschijnlijk simpel tikje VVT doelman Hansma op het verkeerde been zette en de tussenstand op 1-4 bracht.

In de blessuretijd van de eerste helft bracht Jouke Waaksma Bzn, na een fraai driehokje met Gerbrand Waaksma en Wopke Hoekstra, met zijn derde treffer de ruststand op 1-5. De vele toeschouwers wreven zich eens goed in de ogen want een dergelijke tussenstand had niemand voor mogelijk gehouden. Na de thee leek SC Kootstertille op dezelfde weg voort te borduren want uit een snel uitgevoerde aanval wurmde Heine Hoekstra na goed doorzetten de bal uiteindelijk over de doellijn; 1-6. Jouke Waaksma Bzn schoot enkele minuten daarna vol op de vuisten van de VVT goalie. Halverwege het tweede bedrijf mocht de thuisclub van geluk spreken dat drie opeenvolgende kansen de Tilsters geen enkel resultaat opleverde. Tom van der Veen, in handen van de doelman, Gerbrand Waaksma idem, en opnieuw Tom van der Veen, rakelings naast, kregen de score niet naar een hoger niveau.

Doelman Hansma had daarna nog eens goed het oog in een vliegend schot van Tom van der Veen. De wedstrijd kabbelde rustig naar een einde, al kregen beide teams ieder nog een puike kans op een volgende treffer. SC Kootstertille doelman Albert Jan, verder weinig te doen gehad, redde nog eenmaal fraai op een inzet van Richard Kempenaar. Tom van der Veen had namens de gasten zijn ijzersterke optreden met een doelpunt kunnen opsieren maar na de steekbal van Marco Meetsma, na lange afwezigheid weer eens speelminuten makend, schoot Van der Veen, bijna op de doellijn staand, hoog over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering


regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt