7.1 °C

VV Anjum verliest ook tweede duel

zo 4 oktober 2015, 12.59 uur

EANJUM - Na ruim 16 jaar mochten Anjum en Marum de degens kruisen. Aan het einde van de vorige eeuw wist Marum met 1-2 te winnen op ’t Kolkenfjild te Anjum. Een van de doelpuntenmakers was de huidige trainer van de gasten Marcel Poll. Na de ontmoeting een week geleden tegen Grootegast mochten de Anjumers opnieuw de strijd aanbinden tegen een Groningse tegenstander. Van strijd was overigens in het eerste bedrijf geen sprake. Marum was heer en meester. Na een ruststand van 1-5 werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten met een 3-5 eindstand.

Anjum snakt naar adem
Na 15 minuten spelen stonden de geel-zwarten al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Een uiterst geïnspireerd Marum ging zonder schroom op weg nar het eerste doelpunt. De equipe van Marcell Poll slaagde in deze missie. Door doelpunten van Marc Oldewarris en een eigen doelpunt van Wietse Rosier stond Anjum letterlijk met de handen in het haar.

Van hoop naar wanhoop
Even leek het er op dat Anjum terugkeerde in de wedstrijd toen Pope Bauke Holwerda een fijn aangesneden vrije trap van Mark Jansma verzilverde. Zijn kopbal was onhoudbaar voor keeper van Valen. De hoop in Anjums harten was echter van korte duur. Nog geen vijf minuten later werd de marge weer op twee gebracht. Andermaal een sneu tegendoelpunt voor de withemden. Een vrije trap van Noël Kailola werd via de witte muur van Anjums verdedigers van richting veranderd. De bal rolde tot ontzetting van alle Anjumers het doel in.

Van het kastje naar de muur gespeeld
Het laatste kwart van de eerste helft was voor de equipe van Jacob Postma een nachtmerrie. Marum had geen kind aan de Anjumers. De ene na de andere mooie aanval werd op het goed bespeelbare Kolkenfjild getoond. Het leverde twee doelpunten op. Een magere afspiegeling. Marc Oldewarris maakte zijn tweede en Marc Boonstra zijn eerste. Tussenstand 1-5…..er waren 37 minuten gespeeld.
“it like wol dat Marum twa man mear op it fjild hie”, aldus een vaste Anjum aanhanger.

Anjum toont veerkracht
De ruststand van 1-5 bood weinig perspectief voor de Anjumers. Zeker nadat de gasten in de beginfase van de tweede helft het aluminium tot tweemaal toe wisten te testen. Niets was minder waar. Anjum kwam meer en meer terug in de wedstrijd. Het leverde na een klein kwartier spelen de tweede treffer op. Stephan Overkempe bracht de marge terug tot drie doelpunten. Zat er nog meer in het vat?

Anjum komt dichterbij
Met nog een half uur voor de boeg was een ieder het over een ding eens “de 2-5 tussenstand zou zeker geen eindstand zijn”. De bijna tweehonderd toeschouwers zagen kansen over en weer. Zo trapte Wiebe Wessel Bos een bal van de lijn op het moment dat Lolke Dijkstra al gepasseerd was. Sietze Jansma 72 minuten kreeg Anjum een strafschop toen Stephan Overkempe onderuit werd gehaald door een Marum verdediger. Pope Bauke Holwerda schoot via de paal de 3-5 binnen. Twee minuten later had de scheidsrechter de bal andermaal op de stip moeten leggen. Keeper van Valen beging een overtreding op Sietze Jansma. Helaas voor de Anjumers, en gelukkig voor de gasten oordeelde de man in het zwart: geen strafschop. Wat als er wel een penalty was gegeven……?

Conclusie:
Anjum liet zich het kaas van het brood eten gedurende de eerste helft door een geweldig spelend Marum. Na de thee was Anjum minimaal gelijkwaardig. Kortom, aanknopingspunten genoeg om zaterdag de strijd in Stiens aan te gaan tegen de plaatselijke trots. Voor Anjum de derde wedstrijd tegen een topper op een rij. Aanvang 14.30 uur.