Account
Logo
Zoeken
4 °C

Knap gelijkspel SC Veenwouden

zo 4 oktober 2015, 12.57 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden begint zich steeds beter thuis te voelen in de eerste klasse. Nu werd in Groningen tegen titelkandidaat PKC'83 een verdiend gelijkspel behaald.

SCV ging prima van start en het kreeg mogelijkheden via Wytze Veenstra (kopbal naast) en Erik de Vries die een teenlengte tekort kwam om een voorzet van Rinse Procee af te ronden. Na 16 minuten kreeg de thuisclub haar eerste mogelijkheid en was het gelijk raak.

Een voorzet van Bryan Inge werd bij de tweede paal terug gekopt door Ifeayi Gorissen waarna Wigle Westerlaan een duwfout maakte ten opzichte van Erdem Yeni welke door de goed leidende scheidsrechter Walters werd bestraft met een penalty. Deze werd door Gorissen benut. De gasten waren dichtbij de gelijkmaker maar de kopbal van Albertjan van Zwol ging naast. Het spel golfde daarna op en neer met kansen voor beide partijen.

In de laatste minuut voor rust kwam SCV op fraaie wijze op gelijke hoogte toen Rinse Procee voorzette op Wytze Veenstra die de bal koppend terug legde op Albertjan van Zwol die beheerst afrondde. In de saaie tweede helft liet SCV de thuisclub het spel maken maar PKC had daar grote moeite mee. In de 56e minuut kreeg PKC een goede mogelijkheid maar doelman Coenraad van der Mark wist de inzet van Gorissen te bedwingen.

Na een half uur waren de gasten gevaarlijk na een scherpe voorzet van Rinse Procee. Serginho Fatima wist met een sliding Wytze Veenstra van scoren af te houden. In de slotfase voerde de thuisclub de druk op maar veel leverde dit niet op omdat doelman van der Mark een kopbal van Fatima over het doel tikte en Sallie Frank de bal over het doel kopte. SCV bleef daardoor overeind en pakte verdiend een punt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'