Account
Logo
Zoeken
5.2 °C
Burgemeester: 'Dit is niet acceptabel'
Foto: 112Drachten |  De burgemeester wil de raddraaiers strafrechtelijk laten vervolgen als het mogelijk is

Burgemeester: 'Dit is niet acceptabel'

za 3 oktober 2015, 13.35 uur

DRACHTEN - "Dit is niet acceptabel" zo reageert zaterdag burgemeester Van Bekkum van de gemeente Smallingerland op de escalaties tussen asielzoekers in Drachten. De burgemeester heeft inmiddels overleg gehad met het COA en de politie. "Dit vraagt stevig ingrijpen" zo laat hij weten op Omrop Fryslân radio. De bal ligt volgens de burgemeester als eerste bij het COA dat intensief aan de slag moet gaan met de grote groep jongeren die bij de ongeregeldheden zijn geweest.

Er moet volgens de burgemeester landelijk aandacht komen voor het feit dat grote groepen jongeren bij elkaar in een AZC worden geplaatst. Zowel het AZC in Drachten als Burgum zijn daarvoor sindskort aangewezen. Daar worden alleenstaande minderjarige asielzoekers geplaatst. "Het bijelkaar plaatsen leidt tot gedoe. Het is nu in Drachten maar het kan ook op andere plekken escaleren."

Volgens burgemeester Van Bekkum is een aantal al meerdere keren overgeplaatst maar ze blijven elkaar ook opzoeken. "Ze zoeken elkaar toch weer op waardoor het escaleert..." De burgemeester wil de boosdoeners strafrechtelijk laten vervolgen als het mogelijk is. Hij maakt zich wel zorgen of de politie het juiste instrumentarium heeft om daaraan gevolg te geven.

Burgemeester Van Bekkum maakt zich ook zorgen over de manier hoe we tegen vluchtelingen aankijken "Als dit zo doorgaat dan gaat het een volslagen verkeerde beeldvorming geven over onze vluchtelingen. Nadrukkelijk hebben we het hier over jongeren en niet over ouderen en gezinnen."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.7%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'