Account
Logo
Zoeken
3.3 °C

Slachtoffer mishandeling moet lauwe vla eten

za 3 oktober 2015, 8.30 uur

LEEUWARDEN - Voor het mishandelen van de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin moet een Surhuistervener (21) zestig uur gratis arbeid verrichten. Naast de werkstraf legde politierechter Nynke Vlietstra vrijdag nog eens twee weken voorwaardelijke celstraf op. Verder moet de Surhuistervener een schadevergoeding van 309 euro aan het slachtoffer betalen. De jongen kon vanwege de klap en vooral de pijn die daarvan het gevolg was, dagenlang alleen maar lauwe vla eten. Zijn kaak is een hele poos opgezet geweest.

De twee troffen elkaar op 31 mei in een uitgaansgelegenheid in Surhuisterveen. De verdachte beweerde dat hij de nieuwe vriend van zijn ex niet had opgezocht, maar getuigen hadden verklaard dat hij specifiek naar de jongen had gevraagd. De Surhuistervener zei dat hij het met zijn ex uit wilde praten. Haar nieuwe vriend zou pal tegenover hem hebben gestaan, met zijn voorhoofd tegen het zijne.

Toen hij vanuit een ooghoek de ander een beweging zag maken, haalde de Surhuistervener uit. 'Ik dacht, ik moet iets doen anders krijg ik klappen', zei hij. Hij heeft een reputatie op het gebied van geweld. Hij is twee keer door de kinderrechter veroordeeld voor geweldsdelicten. De Surhuistervener zei dat hij als twaalf-, dertienjarige een kort lontje had, dat zou nu niet meer zo zijn. Officier van justitie Marco van den Broek wees hem erop hij dat hij bij de laatste veroordeling van de kinderrechter 17 jaar oud was.

'Dat is nog niet zo lang geleden', aldus Van der Broek. Dat de Surhuistervener als minderjarige voor de rechter had gestaan was aan de andere kant ook zijn geluk. Als hij als volwassene was veroordeeld, had de rechter niet meer een werkstraf mogen opleggen. Dan had hij naar de gevangenis gemoeten. Dat hoefde nu dus niet. De rechter volgde het voorstel van de officier. Die was er nog niet gerust dat het korte lontje langer was geworden. Vandaar dat hij ook twee weken voorwaardelijke celstraf eiste.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'