Account
Logo
Zoeken
6.5 °C

'De Markt in Dokkum moet andere invulling krijgen'

vr 2 oktober 2015, 9.58 uur

DOKKUM - De Markt in Dokkum moet binnen afzienbare tijd een andere invulling krijgen. De Markt zal in de toekomst niet meer deel uitmaken van het winkelcircuit van de stad en een stadspark zou op deze locatie een goede invulling kunnen worden. Dat staat in een notitie van een adviesbureau RHO adviseurs dat de gemeente Dongeradeel heeft laten maken. In de notitie wordt ingegaan op trends, kwaliteiten, aandachtspunten en kansen voor de binnenstad van Dokkum.

Hoe de uiteindelijke invulling van De Markt er uit gaat zien is geen onderwerp in de visie binnenstad Dokkum. De afgelopen periode zijn er voor deze locatie al wel diverse plannen gepresenteerd waaronder de plaatsing van een ijsfontein. De gemeente gaat de komende periode met verschillende partijen in gesprek over de invulling van de Markt.

De Zijl moet volgens de notitie het bruisende middelpunt van Dokkum zijn, waar men kan genieten van terrassen, bootjes en gezelligheid. Als dit een belangrijke beleefplek is, moet er ook nagedacht worden over voor hoe het verkeer hier ingepast zou moeten worden. Verder adviseert RHO adviseurs om meer groen in de binnenstad te realiseren. De volledig intacte bolwerken zorgen ervoor dat de binnenstad omringd is door groen, maar in de binnenstad is er nu nog te weinig.

De notitie wordt de komende tijd besproken in de raad en ook ondernemers en andere partijen kunnen hun mening laten horen. Hierna wordt de concept-visie Binnenstad Dokkum opgesteld die daarna voor inspraak wordt vrijgegeven. Op basis van deze visie wordt het bestemmingsplan aangepast.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.5%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.4%
Geen mening  
28.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!