7.3 °C

Prima overwinning van Be Quick in Heerenveen

zo 27 september 2015, 19.17 uur

HEERENVEEN - Be Quick heeft in Heerenveen met 1-2 gewonnen van Heerenveense Boys. Na een 1-0 ruststand wisten de Dokkumers de wedstrijd ‘om te buigen’ naar een verdiende 1-2 overwinning.

In de eerste helft waren de elftallen goed aan elkaar gewaagd. In de 10e minuut kwam Be Quick met de schrik vrij. Vanaf vijf meter knalde de spits van de thuisclub tegen de lat. Be Quick liet aanvallend zien dat er potentie is, alleen de voorzetten misten te vaak zuiverheid en de effectiviteit voor het doel was onvoldoende. Halverwege de eerste helft probeerde de thuisclub van grote afstand te scoren, maar de snel dalende bal belandde op de lat. Vlak voor rust viel de openingstreffer. Een voorzet vanaf links werd ingekopt, maar tot verbazing van alle toeschouwers vloot de scheidsrechter niet voor een overtreding die daaraan vooraf ging. De verdediger van Be Quick werd opzichtig met twee handen weggeduwd, waardoor de aanvaller vrij gemakkelijk kon inkoppen, 1-0.

Be Quick dominant na de rust.
Be Quick liet na rust vanaf de eerste minuut zien dat het in een goed resultaat geloofde. Het team werkte bijzonder hard, niemand verzaakte en de thuisclub moest alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Het was vooral aan het sterke centrale verdedigingsduo te danken dat Be Quick niet langszij kon komen. Veel ballen werden knap geblokt en de routiniers stonden voortdurend op de goede plaats. Na ongeveer een kwartier brak een cruciaal moment aan. Na een aanval van Heerenveense Boys moest aanvoerder Jelmer Mullender aan de noodrem trekken.

De spits werd even vastgehouden en de scheidsrechter wees naar de stip. De inzet vanaf elf meter werd echter een prooi voor keeper Redmer Jorna. Be Quick voelde dat dit moment de ommekeer zou kunnen betekenen. De druk werd nog meer opgevoerd en een kopbal van Folkert van Dongera leek de gelijkmaker op te leveren, echter de bal verdween via de lat over het doel. De gelijkmaker viel even later uit een hoekschop van Piet Raap. De mee naar voren gekomen Marcel Stormer nam de bal in één keer op de slof en door een woud van spelers verdween de bal in het net. Heerenveense Boys wankelde, hapte naar adem en het elftal van Henk Konings voelde dat de winst echt haalbaar was.

De snelle Janco Wiersma, die een goede wedstrijd speelde, werd op links gestuit middels een overtreding. Uit de vrije trap van Freerk Wouda viel de winnende treffer. De hard ingeschoten bal werd koppend geschampt door Tjalling de Boer en plofte vervolgens vlak voor de tweede paal binnen, 1-2. Over de hele wedstrijd gezien een terechte winst al was de gemiste strafschop na afloop een veel besproken onderwerp.

Be Quick is nu gedeeld eerste met nog een drietal concurrenten en gaat het volgende week thuis opnemen tegen ’t Fean ’58.