Account
Logo
Zoeken
6.9 °C

SC Veenwouden troeft Blauw Wit '34 af

zo 27 september 2015, 19.15 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden troeft Blauw Wit '34 af op inzet in Friese derby
Sc Veenwouden boekte haar tweede thuisoverwinning door in een boeiend duel af te rekenen met de kampioen van vorig seizoen Blauw Wit '34.

De met veel inzet spelende thuisclub kreeg de betere kansen in een gelijk opgaand duel en de zege was dan ook verdiend.
De gasten waren in de beginfase de gevaarlijkste ploeg. Alban Miftari schoot al in de 1e minuut voorlangs en Jaap Oostra kopte in de 12e minuut uit een corner naast.

SCV kreeg daarna een aantal goede mogelijkheden. Stefan Jan Sijtsma zag doelman Karsten Waterlander redding brengen op een inzet van dichtbij, een voorzet van Rinse Procee werd door Wytze Veenstra gemist waarna Erik de Vries naast schoot. Doelman Waterlander bracht daarna redding op een schot van Stefan Jan Sijtsma waarna de kopbal van Albertjan van Zwol van de lijn gehaald werd. In de 35e minuut kwamen de gasten aan de leiding toen na een corner voor de thuisclub Blauw Wit toesloeg in de counter. De voorzet van Robbin Kleefstrta werd door Dhirin Sewgobind afgerond.

In de 45e minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte toen Albertjan van Zwol succes had met een fraai afstandsschot. Bijna nog was de thuisclub met een voorsprong gaan rusten toen doelman Waterlander een voorzet van Henk Jan Procee losliet maar Wytze Veenstra miste deze grote mogelijkheid door via de paal naast te schieten.

De gasten waren in de 52e minuut gevaarlijk met een schot van Robbin Kleefstra op de bovenkant van de lat. De thuisclub kreeg verreweg de meeste kansen maar Wytze Veenstra (kopbal in zijnet), Stefan Jan Sijtsma (van dichtbij over) en Wytze Veenstra ( vrij voor de keeper , schot over ) verzuimden SCV aan een voorsprong te helpen.

In de 66e minuut nam SCV uiteindelijk toch de leiding toen Nico van der Mark na zwak uitverdedigen de bal wist te onderscheppen en Rinse Procee vrij voor de keeper zette, die trefzeker afdrukte. In de 70e minuut werd het duel definitief beslist toen Blauw Wit opnieuw dom balverlies leed en Erik de Vries doelman Waterlander verraste met een afstandsschot.

De gasten drongen hierna wel aan maar de overtuiging ontbrak tegen een zich fel verzettend Veenwouden. Alleeen Joni Gregoria kreeg in de 90e minuut een beste kans maar het schot ging ver over. De wedstrijdsponsoren waren deze middag De Stationskapper uit Leeuwarden, Snowcentrum Leeuwarden en Unive Verzekeringen. Als man van de wedstrijd werd door het publiek gekozen voor Erik de Vries.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.5%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.4%
Geen mening  
28.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!