9.9 °C

Five Pack wint moeizaam op Urk

zo 27 september 2015, 19.12 uur

URETERP - In een draak van een wedstrijd waarin de Ureterpers niet hun beste spel lieten zien, werd uiteindelijk toch verdiend gewonnen met 65 – 73.

Five Pack begon goed aan de wedstrijd en liep o.a. door vier driepunters van Michael Clarck snel uit. Tegen het einde van het eerste kwart verslapt de verdediging van de Ureterpers en kunnen de Urkers weer dichterbij komen.

In het tweede kwart start Orca's goed, terwijl het bij Five Pack niet lekker draait. De lange mannen onder het bord worden regelmatig hard afgestopt, maar krijgen niet altijd de bal mee, hetgeen tot frustraties leidt. Na het tweede kwart staan de Ureterpers nog steeds op voorsprong, al is Orca’s wel ingelopen.

Na de pauze lijkt Five Pack meer bij te les en weet een paar goede scores neer te zetten. Tegen het einde van het derde kwart verslappen de Ureterpers weer en kan Orca’s tot op drie punten komen.

In het vierde kwart blijft het spannend, beide teams spelen slordig. Five Pack mist veel vrije worpen en kan niet echt uitlopen. En liep er dan helemaal niets goed bij Five Pack? Jawel, er werden veel driepunters tegen een hoog percentage gescoord.

"Het is altijd lastig om op Urk te spelen, ze hebben een paar routiniers die nog altijd het verschil kunnen maken, maar de overwinning is binnen", aldus Ruben de Bie.