10 °C

DTL wint thuis van WSS

zo 27 september 2015, 19.10 uur

HANTUM - DTL moest zaterdagmiddag thuis het opnemen tegen WSS uit Oude Pekela. Het weer was mooi voor een mooie korfbalpartij. Voor DTL was het zaak om de punten te pakken en koploper te blijven. WSS kwam voor de punten dat kon je aan alles wel merken in de wedstrijd.

De eerste helft ging gelijk op. DTL had het moeilijk in de eerste helft, Door veel fysieke strijd van WSS kregen ze veel mee van de scheidsrechter. Daardoor kwam WSS de eerste helft telkens op voorsprong, DTL moest er telkens achter aan. DTL kreeg in de eerste helft niet veel mee van de scheidsrechter daardoor kon WSS hun fysieke spel telkens uitvoeren. DTL ging met 8-9 de rust in met de kleine voorsprong voor WSS.

Voor de coach van DTL was het zaak om DTL op scherp de zetten voor de tweede de helft. DTL moest de tweede helft er 'meer muziek in brengen' voor een betere tweede helft. Het begin van DTL in de tweede helft ging niet goed , WSS begon met doelpunten te maken. DTL had het begin van de tweede helft even geen grip op WSS, WSS liep uit met 5 doelpunten verschil: 9-14.

Voor DTL was het zaak om rustig te blijven na al die doelpunten tegen. En DTL bleef rustig en maakte ook doelpunten, DTL kwam knap terug na die doelpunten tegen. In de verdediging bleef DTL goed staan daardoor konden ze in de aanval de goeie kansen benutten. De scheidsrechter had een moeilijke middag, door de vele duels in het veld wist de scheidsrechter het niet duidelijk te beoordelen. DTL pakte het halverwege de tweede helft goed op en kwam gelijk tot 15-15.

Daarna bleef DTL gewoon door scoren tot dat het drie doelpunten verschil was, DTL had de voorsprong te pakken 18-15. DTL bleef in de eindfase koel om de voorsprong te behouden. WSS scoorde nog wel maar kon DTL niet meer van de overwinning afhouden. De eindstand was 24-20.

DTL blijft dus goeie zaken doen, alweer de vijfde overwinning op rij in de competitie.

Volgende week speelt DTL de uitwedstrijd tegen Word Kwiek.