Account
Logo
Zoeken
7.7 °C

Softbaldames Diamonds duidelijk beter

zo 27 september 2015, 19.09 uur

DRACHTEN - De softbaldames van Drachten Diamonds speelden hun laatste thuiswedstrijd van deze competitie tegen het team van Northern Stars uit Leeuwarden. Er werd met grote cijfers gewonnen in deze Noordelijke derby, de einduitslag werd 12-2 in het voordeel van Drachten. Reeds in de eerste inning stond het team van trainer/ coach /speelster Nanda Faber met 5-0 voor.

Op de pitcherplaat voor Drachten stond Brigitta de Champs en als catcher verrassend Nanda Faber. De Champs stond slechts twee honkslagen toe; ook omdat haar veld prima verdedigde. Een mooie vangbal van Leoni ten Brink zorgde voor een fraai dubbel spel op het eerste honk met Annechien Faber. De slagvrouwen van de Diamonds sloegen er weer goed op los en reeds in de derde inning was de stand 9-0.

Tweehonkslagen waren er verspreid van Brigitta de Champs, Laura Heins, Annechien Faber en Carolien ter Braake. Ook nieuwkomer Silke van der Molen sloeg een mooie line-drive over de korte stop van Leeuwarden die verdedigend nogal wat steekjes niet vallen. Omdat het team van Caribe (Groningen) gewonnen heeft van het team van de Blokes (Veendam) zal het Drachtster team waarschijnlijk nog een beslissingswedstrijd moeten spelen op neutraal terrein om de winnaar van de competitie te bepalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws












regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe