4.5 °C

SC Kootstertille moeizaam langs Zeester

zo 27 september 2015, 19.05 uur

KOOTSTERTILLE - Het werd voor de Tilsters een zware bevalling in het thuisduel tegen Zeester. De taaie bezoekers bleken moeilijk te kloppen maar werden uiteindelijk toch naar een verdiende nederlaag gespeeld. Na de 1-0 voorsprong verzuimde SC Kootstertille om uit de vele kansen de overwinning van meer glans te voorzien.

Vooral de eerste helft had de thuisclub het lastig om de stugge gasten ui te spelen. Zeester kreeg zelfs de beste kansen en zag na een kwartier spelen, op advies van de assistent, een doelpunt afgekeurd. Daarvoor hadden Jouke en Gerbrand Waaksma de vuisten van gastendoelman Martijn Wieringa al eens getest en zag Tom van der Veen bij een kansrijke aanval zijn vrijstaande medespelers helaas over het hoofd.

Vince Kylian van der Veen was dichtbij een voorsprong namens de gasten maar diens boogbal over de te ver voor zijn doel staande sluitpost Albert Jan Merkus stuiterde rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust leek SC Kootstertille met een voorsprong aan de thee te beginnen maar Tom van der Veen produceerde aan slap schot waar doelman Wieringa geen moeite mee had. Het te gehaast ogende spel van de Tilsters in de eerste helft werd in het tweede bedrijf rustiger zodat ook het positiespel beter tot zijn recht kwam.

Aize Storm kreeg na tien minuten zelfs een prima kans maar diens boogbal werd net even te hard aangezet waardoor de bal ruim over het doel zeilde. Jouke Waaksma Bzn twijfelde even later tussen schieten en een voorzet geven zodat opnieuw een kans verloren ging. Halverwege de tweede helft wist doelman Wieringa een inzet van opnieuw Jouke Waaksma nog met de voet te keren. Een mooie aanval zou even later wel succes opleveren toen Xander Felen gelegenheidsaanvoerder Aize Storm vond die soepel langs de verdediging van Zeester gleed en de bal beheerst binnenschoof; 1-0.

Collega aanvoerder Danny Beerda ontsnapte even later aan rood toen hij Aize Storm smerig op de knie trapte zonder de intentie een bal te spelen. De bezoekers hadden na de achterstand toch al moeite om het opgevoerde tempo van de Tilsters te volgen en speelden meer en meer de fysieke kaart.

Doelman Wieringa was in het laatste kwartier de grote uitblinker bij de gasten want hij bleef op inzetten van Jouke en Gerbrand Waaksma, zij het met de nodige moeite overeind. Een spaarzame counter werd vlak voor tijd door de gasten slecht uitgespeeld met als resultaat een ferme afzwaaier. In blessuretijd kreeg SC Kootstertille nog een tweetal uitstekende mogelijkheden op een tweede treffer maar Aize Storm, over en Tony Bierma, tegen de lat wisten de magere voorsprong niet meer te verdubbelen.