6.8 °C

Granaet wint voor vijfde keer op rij

zo 27 september 2015, 14.01 uur

DOKKUM - Het eerste en tweede van De Granaet moesten deze zaterdag aantreden tegen Kv Emmeloord Marknesse. Momenteel staat het eerste team boven aan met 1 punt voor op Pallas'08 en Kv Emmeloord Marknesse, dus het was van belang om de 2 punten mee naar Dokkum terug te nemen om een kleine voorsprong te pakken op Kv Emmeloord.

Nadat het 2e team gewonnen had, was het aan het 1e team van De Granaet om de punten ook te pakken. Het weer was prima voor een mooie pot korfbal dus er werd een leuke en spannende wedstrijd verwacht van deze 2 ploegen.

Het was De Granaet die als eerste de korf wist te vinden. Maar Emmeloord had hier snel een antwoord op en scoorde via de strafworpstip. Beide teams waren eerst aan het zoeken en dit leverde na het eerste kwartier een stand op van 4-4. Hierna wist De Granaet een voorsprong te pakken van 3 punten door doelpunten van Gerben en Lisanne. Beide teams waren verdedigend goed bezig, vooral Daniel wist veel aanvallen van Emmeloord te ontregelen. De Granaet was iets scherper en wist hierdoor 4 punten voor te komen en zo de rust in te gaan.

In de pauze werd er door de coach verteld dat we vooral zo door moesten gaan. Verdedigend zat het goed, en aanvallend vielen de doelpunten ook. In de 2e helft was het eerst Emmeloord die de korf wist te vinden. Hierna werd er weer om en om gescoord. Na 20 minuten spelen had Emmeloord het gaatje van 4 verkleind tot 2. Maar in het laatste kwartier werd er door beide ploegen goed verdedigd, maar aanvallend de kansen niet afgerond. Met nog een strafworp wist de Granaet de winst naar zich toe te trekken. Na het laatste fluit signaal stond er dan ook een 12-15 op het score bord in het voordeel van de Granaet.

Door deze winstpartij, en ook door verlies van Pallas'08 staat de Granaet nu boven aan met 3 punten los op de rest.

Doelpuntenmakers: Karsten Ettema 5, Ronald de Jager 3, Gerben de Vries 3, Daniel Hoogeboom 2, Lisanne Nutma 2