Account
Logo
Zoeken
2.8 °C

4 maanden cel voor wietplantage Drachten

do 3 september 2015, 20.00 uur

LEEUWARDEN - Drie mannen die betrokken waren bij een hennepkwekerij in een flat aan de Melkkelder in Drachten zijn donderdag door politierechter Christine Koelman veroordeeld tot werkstraffen en celstraffen. Na drie anonieme tips nam de politie op 3 juni vorig jaar een kijkje bij de portiekwoning aan de Melkkelder. In twee verschillende ruimtes stonden in totaal 354 hennepplanten en stekjes.

De woning werd gehuurd door een 27-jarige inwoner van Drachten. Hij had de woning onderverhuurd aan een 22-jarige Leeuwarder. De Drachtster kreeg 1000 euro contant. Hij had tegen de politie gezegd dat hij niet van tevoren wist dat er wiet in de woning geteeld zou gaan worden. Hij kwam er later pas achter wat er aan de hand was. Toen had hij alsnog naar de politie kunnen stappen, vond de rechter.

Een 50-jarige Drachtster had de kwekerij opgebouwd. Hij is op hennep-gebied geen onbekende van de politie. Hij is al drie keer eerder veroordeeld voor betrokkenheid bij een wietplantage. De man zei dat hij 'financieel moeilijk' zat en daarom was ingegaan op het aanbod van de Leeuwarder om de kwekerij aan te leggen. De officier vermoedde dat de Drachtster nog bezig is een Pluk-ze vordering uit een oude zaak af te betalen.

Omdat hij een strafblad heeft kreeg hij geen werkstraf. Koelman veroordeelde de Drachtster tot vier maanden cel. De huurder kreeg een werkstraf van 80 uur en een maand cel voorwaardelijk. De Leeuwarder kreeg een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Hij en de huurder kwamen donderdag niet op de zitting.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.1%
Nee  
55.6%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!