Account
Logo
Zoeken
4 °C

Paardencentrum Drachten wil meer activiteiten

wo 2 september 2015, 20.25 uur

DRACHTEN - Eigenaar Johan Brandsma van het Fries Congres- en Paardencentrum in Drachten wil de activiteiten uitbreiden. Op dit moment ligt er een afspraak met de gemeente om twaalf keer per jaar een driedaags evenement te organiseren. Omdat geen enkele activiteit tegenwoordig meer drie dagen duurt, wil hij dit wijzigen naar 36 dagen. "Nu hebben acht eendaagse evenementen, dat betekent twaalf dagen verlies op de exploitatie. Dat is niet wenselijk."

Brandsma hoopt de raad aan zijn zijde te krijgen. Hij sprak dinsdagavond in tijdens De Ronde Tafel van de gemeente Smallingerland. Het college van burgemeester en wethouders is vooralsnog niet voornemens om de situatie aan te passen. Het centrum zou ook graag een soepelere houding willen bij ondersteunende activiteiten bij paardenevenement, te denken valt aan bijvoorbeeld een kleine kermis. "Nu moet ik daar apart een ontheffing voor aanvragen."

De buurt vreest extra geluidsoverlast en ervaart dat nu ook af en toe. Brandsma denkt dat de hinder beperkt is. "Laatst hebben we een bijeenkomst georganiseerd. De buren bleken geen overlast te ervaren van verkeersbewegingen van vrachtwagens en paarden trailers. Die geluidshinder is groter dan ander niet paardgerelateerd gebruik." De gemeenteraad debatteert binnenkort over het onderwerp.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!