12.4 °C

It Fean komt in laatste 10 minuten net te kort

zo 30 augustus 2015, 20.22 uur

SURHUISTERVEEN - De eerste competitie wedstrijd voor It Fean stond afgelopen zaterdag op het programma. Na een pittige voorbereiding onder leiding van nieuwe hoofdtrainer Christiaan Schaafsma ging It Fean vol goede moed deze wedstrijd in.

Emmeloord/Marknesse was hierin de tegenstander. De wedstijd had van beide kanten een moeizame start, maar It Fean nam de hele wedstrijd het voortouw. Echter in de laatste 10 minuten kwam Emmeloord/Marknesse langs zij en gingen met de zwaarbevochten punten naar huis.

Pas na 20 minuten wist It Fean de eerste goal te maken. Door geweldig verdedigend werk van het verdedigende vak kon de aanval lang zoeken in het nieuwe aanvalsspel om een goal te maken, hierna scoorde ook Emmeloord vrij snel de aansluiter. It Fean wist via Jannie Postma snel weer op voorsprong te komen, 2-1. Emmeloord/Marknesse had hier na enkele minuten weer een antwoord op door een afstand schot, 2-2.

Net voor rust wist It Fean door een lange aanval wederom de voorsprong te pakken, er werd gerust met een 3-2 voorsprong.
In de rust gaf trainer Christiaan Schaafsma aan verdedigend dit vol te houden, er werden weinig ruimtes weggegeven en aanvallen werden snel ontregeld. Aanvallend moest er logischer gespeeld worden. We maakten het onszelf moeilijk door de ruimtes klein te maken en te snel te schieten.

Dit pakte It Fean na de rust meteen op, door een snelle aanval zorgde Marc de Vries voor de 4-2 voorsprong. Het andere aanvals vak maakte vervolgens snel de 5-2.

Emmeloord/Marknesse kon echter de aansluiting vinden,5-3. De aanval van It Fean hield moeite met scoren en daarom kon Emmeloord/Marknesse door mooie acties op gelijke hoogte komen, 5-5. Nog één keer deze wedstrijd kwam It Fean op een voorsprong, 6-5. Echter Emmeloord/Marknesse zette een aantal frisse spelers in het veld.

De laatste 10 minuten kon It Fean dit niet meer bij benen. De 6-5 voorsprong werd omgebogen in een 6-8 achterstand. Kort hiervoor maakte It Fean nog de 7-7, maar helaas werd deze afgekeurd. De ploeg uit Emmeloord had in de laatste 5 minuten genoeg aan deze 2 doelpunten verschil. Meike Lettinga maakte nog de 7-8, maar door veel risico in de verdediging om de bal te bemachtigen, kreeg It Fean de mokerslag en werd de eindstand 7-9.

Volgende week speelt It Fean uit tegen Pallas ’08 in Leeuwarden om 15.30 uur.