Account
Logo
Zoeken
7.3 °C

ASC pakt punt in Kollum

zo 30 augustus 2015, 20.21 uur

KOLLUM - Zaterdag stond de 3e en laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi op het programma voor ASC, deze was in en tegen Kollum. ASC had het in de openingsfase lastig en vooral achterin ging er het een en ander mis. Kollum zette veel druk en ASC wist hier niet onderuit te komen. Al in de 5e minuut wist Kollum te profiteren en een 1-0 voorsprong te nemen. Deze treffer leek voor ASC het sein om er een schepje bovenop te doen en op zoek te gaan naar minimaal de gelijkmaker.

Aan de kant van ASC was er nu wel de controle en wist het Kollum goed in bedwang te houden. Na een kwartier spelen kwam ASC op gelijke hoogte toen een voorzet van Hille Wijma door Han Zwart op waarde werd geschat en prima in het doel werkte. De 1-1 bleef niet lang op het scorebord staan, nog voor er 20 minuten waren gespeeld was het Han Zwart die de 1-2 voor ASC maakte, wederom na voorbereidend werk van Hille Wijma.

Met deze voorsprong op zak was het voor ASC een stuk lekkerder spelen en dat was op het veld ook terug te zien. Kollum wist het ASC niet echt lastig meer te maken en ASC wist niet meer te scoren voor de pauze, zodat de ruststand ook 1-2 was in het voordeel van ASC. Na de pauze was het Kollum dat het initiatief naar zich toe trok, en moest ASC meer en meer terug op eigen helft.

Onder deze druk bleven de mannen uit Augustinusga en Surhuizum echter goed standhouden en bleef het van de kant van Kollum bij wat schoten van afstand die ASC goalie Henk Witte niet in de problemen brachten. Na 65 minuten viel hij dan toch, de gelijkmakende 2-2 van Kollum was een feit nadat er bij ASC niet adequaat werd ingegrepen toen Romke Bos de ruimte kreeg om aan te leggen voor een schot dat stijf in de hoek belandde.

Met deze 2-2 tussenstand zouden beide ploegen niets opschieten en zou het de Sweach zijn dat zich zou plaatsen voor de volgende bekerronde. Zowel ASC als Kollum ging op zoek naar meer,ASC kwam er weer wat vaker uit, maar Kollum oogde gevaarlijker. Met nog een kwartier op de klok moest ASC met 10 man verder toen Armando Brandsma aan de noodrem trok nadat hij een hoge bal niet goed verwerkte en de spits van Kollum er alleen vandoor leek te gaan, deze werd even vastgehouden en volgde er een rode kaart. In het laatste kwartier kreeg ASC met een man minder toch nog een aantal kansjes, ook Kollum kreeg nog wat mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer zodat 2-2 ook de eindstand was.

Door dit gelijke spel van ASC eindigt het in de poule op de gedeelde eerste plaats met de Sweach, is het doelsaldo van beiden +4 maar is het de Sweach dat meer doelpunten scoorde en op basis daarvan doorgaat naar de volgende ronde. Al met al kan ASC toch wel tevreden terug kijken op de wedstrijden in het bekertoernooi en kan het met vertrouwen uitkijken naar de competitie start op zaterdag 5 september uit in Leeuwarden tegen Leovardia als er om 14.30 uur wordt afgetrapt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk