4.2 °C

Granaet 1 wint eerste competitiewedstrijd

zo 30 augustus 2015, 20.19 uur

DOKKUM - Na een voorbereiding van slechts twee weken stond op zaterdag 29 augustus 2015 de eerste competitiewedstrijd voor de selectie op het programma. De Granaet moest aantreden tegen de selectie van Lintjo in Oldeberkoop. Na een overtuigende winst van Granaet 2 was het de beurt aan het eerste om te zorgen dat er 4 punten mee naar Dokkum gingen.

Om 15.30 uur klonk het startsignaal en de Granaet stapte vol vertrouwen de wedstrijd in. Helaas was het Lintjo die na 6 minuten de score opende. De Granaet reageerde hier vrijwel direct op en trok zo de stand al snel gelijk naar 1-1. Dit was direct ook de eerste en laatste keer dat er een achterstand of gelijkspel op het scorebord te zien was. Vanaf de start van de wedstrijd was de Granaet de betere ploeg, maar had nog wel moeite om de juiste aanvallen op te zetten en de kansen af te ronden. Dit zorgde ervoor dat het verschil niet meer dan twee doelpunten bleef. Over het algemeen had de Granaet de tegenstander verdedigend goed onder controle. Af en toe was de Granaet wat te gretig en ontstonden er slordige fouten. Echter, de lintjoërs konden de scores van de Granaet niet overtreffen, waardoor er gerust werd met een stand van vier tegen zeven.

In de rust werd door coach José Berkenbosch benadrukt dat we zeker niet mee moesten gaan in het spel van de tegenstanders. Wij zijn de betere ploeg, ga niet mee in hun spel, maar speel ons eigen spel, eenvoudig, maar effectief! Na nog een aantal duidelijk aanwijzingen op verdedigend vlak was het tijd voor de tweede helft.
De wijze raad van José werd direct opgevolgd en in de eerste aanval van de Granaet wist Karsten Ettema dan ook zijn kans te benutten. Met een mooi afstandsschot was de toon gezet. De Granaet zou laten zien dat ze de betere ploeg waren en wat in de eerste helft niet lukte, lukte in de tweede helft wel. De aanvallen werden rustig en simpel opgezet, er werd van afstand geschoten en zo vielen er doelpunten van onder andere Karsten Ettema en Gerben de Vries. De stand was inmiddels opgelopen naar vijf tegen elf.

Nog even dacht Lintjo dat ze kans maakten door drie doelpunten op rij te scoren, waardoor ze iets dichterbij kwamen. Ze werden echter snel uit deze droom geholpen, want de doelpunten van de Granaet vlogen ze om de oren. Gerben de Vries, Karsten Ettema, Ronald de Jager en Lisanne Nutma scoorden het ene naar het andere doelpunt. Verdedigend was de Granaet een stuk rustiger en minder gretig wat ook goed uit bleek te pakken. Na zeventig minuten gespeeld te hebben stond er een eindstand van twaalf tegen twintig op het scorebord. Overduidelijk en verdiende winst voor de Granaet.

Volgende week 5 september neemt de selectie van de Granaet het thuis op tegen de selectie van Harkema.