6.5 °C

DTL wint uit-wedstrijd tegen De Parabool

zo 30 augustus 2015, 20.17 uur

HANTUM - Voor de openingswedstrijd van het seizoen werd afgereisd naar Groningen, om daar tegen De Parabool te spelen. Met een strak blauwe hemel en een heerlijk zonnetje werd er begonnen aan de wedstrijd. In de eerste aanval was het direct de tegenstander die de score wist te openen. Maar ook DTL begon scherp en wist in hun eerste aanval direct weer gelijk te maken. Na een 2-1 voorsprong werd het 3-2 voor de Parabool. Op dat moment was het DTL wat beter in zijn spel kwam en een voorsprong van twee goals wist te pakken. Net voor rust kon het gat zelfs naar drie worden getild. Er werd gerust met een stand van 6-9.

Na rust was het nog steeds DTL die aan de goede kant van de score bleef. Nadat eerst het gat nog weer twee werd wist DTL direct daarna uit te lopen naar een voorsprong van vier goals. Telkens als er werd gescoord door de tegenstander werd de aanval erna het gat weer hersteld. Tot een vijf minuten voor tijd. De Parabool mocht even ruiken aan het binnenhalen van de wedstrijd, het gat werd verkleind naar nog maar een goal. DTL bleek echter koel en wist ook nu weer direct een gat te maken naar drie goals. Op een stand van 17-20 zat de tijd er op en wist DTL dat het zijn eerste wedstrijd van het seizoen had gewonnen.

Volgende week wacht thuis Rodenburg in de eerste thuiswedstrijd. We hopen dat onze trouwe publiek weer massaal aanwezig zal zijn, om ons te steunen naar een tweede overwinning.