Account
Logo
Zoeken
3.3 °C

VIOD vrouwen fluitend naar knock-out fase

zo 30 augustus 2015, 20.16 uur

DRIEZUM - In een poule met drie eersteklassers wist hoofdklasser VIOD de afgelopen week op vrij eenvoudige wijze de poulefase van het bekertoernooi te overleven. In een slechte wedstrijd werd eerst ONS VR1 op zij gezet (1-3). Op de doordeweekse woensdagavond werd tussen de onweersbuien ON VR2 op een grote nederlaag getrakteerd (8-1) en afgelopen zaterdag moest ook Stiens VR1 het antwoord schuldig blijven op de dadendrang van de Driezumers. VIOD won in Stiens afgetekend met 5-0.

Zowel Stiens als VIOD miste een aantal speelsters. Bij Stiens was Cilla Ritsma nog op vakantie en Rixt van der Zee ziek. VIOD moest het doen zonder de geblesseerden Femke Mulder (bovenbeen) en Lisette Luimstra (hamstrings). Stiens coach Tjamme Valk had gekozen voor een aanvallend concept. Zijn speelsters zette vanaf het eerste fluitsignaal direct druk waardoor VIOD, vooral in het eerste kwartier van de wedstrijd, in de opbouw een aantal keren slordig balverlies leed.

Behalve een ongevaarlijk schot uit de tweede lijn leverde dit voor de Stiensters geen grote kansen op. Nadat keepster Ingrid Kars al een keer moest ingrijpen, was zij na 10 minuten spelen toch kansloos op een subtiel kopballetje van Grytsje Jongsma. Hoewel optisch beide teams aan elkaar gewaagd leken, had VIOD de wedstrijd helemaal onder de controle en liep het voor rust al uit naar een 3-0 voorsprong. Ook in de tweede helft kon Stiens de hiërarchie tussen beide teams niet omkeren. VIOD bleef oppermachtig en bouwde de voorsprong gestaag uit naar 5-0. Stiens deelde af en toe een plaagstootje uit.

Of VIOD klaar is voor de competitie moet aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Leiderdorp blijken. Dit team uit Leiderdorp degradeerde vorig jaar uit de topklasse en zag twee speelsters vertrekken en kon negen nieuwe talenten aan de selectie toevoegen.

Van de nieuwkomers bij VIOD lijken Mariël Miedema (Lycurgus), Nancy Loth en Mariska Bosma (beiden Heerenveen) zich verzekerd te hebben van een basisplek. Maar de concurrentie is moordend en morgen kan alles anders zijn. De kracht van VIOD is dan ook zeker de breedte van de selectie. Met de nieuwelingen heeft VIOD aan snelheid gewonnen en aanvallend meer stootkracht gekregen. Voor coach Atty Eelkema is het een uitdaging om de ‘poppetjes’ op de juiste plaats te zetten, waarbij de balans in het elftal wel eens van doorslaggevende aard kan zijn. Wat dat betreft heeft zij ten op zichte van het vorige seizoen hierin ook meer mogelijkheden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'