3.5 °C

Oerterp trekt aan het kortste eind bij NKC '51

zo 30 augustus 2015, 20.14 uur

URETERP - Voor de eerste speelronde reisde Oerterp af naar Nijverdal en ging het op bezoek bij NKC ’51. Oerterp begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 8e minuut op een 0-2 voorsprong, maar NKC ’51 liet de uitspelende ploeg niet ontsnappen en zorgde ervoor dat het verschil in doelpunten niet groter werd dan twee. Tijdens de laatste 10 minuten van de eerste helft vond Oerterp het moeilijk om de korf te vinden ondanks de vele kansen die het creëerde, waardoor NKC ’51 langszij kon komen. De ruststand was 10-8.

Na rust waren de rollen omgedraaid en waren het de Overijsselaren die probeerden te ontsnappen. Het verschil in doelpunten liep in de 15e minuut op naar 4 met een stand van 15-11 en het leek er even op dat de thuisploeg zich losgemaakt had van Oerterp, maar twee minuten later zaten de bezoekers de thuisploeg alweer op de hielen met een stand van 16-14 en was het vastberaden om in de laatste 20 minuten de winst binnen te slepen. Oerterp creëerde weer een hoop kansen, maar de korf werd nog maar één keer gevonden door de bezoekende ploeg. Bij het eindsignaal was de stand 19-15.

Volgende week komt Rheko 1 uit Rheden op bezoek bij Oerterp en die wedstrijd wordt gespeeld om 15:30 uur op de Griene Leane in Ureterp.