Account
Logo
Zoeken
3.6 °C

Eis 9 maanden cel voor twee keer ontucht

vr 28 augustus 2015, 21.00 uur

LEEUWARDEN - Een 56-jarige Damwâldster moest zich vrijdag voor de Leeuwarder rechtbank verantwoorden omdat hij tot drie keer toe ontuchtige handelingen zou hebben gepleegd bij minderjarige meisjes. Officier van justitie Thea Pitstra eiste negen maanden cel. Twee meisjes kende de verdachte via de manege, het derde slachtoffer was leerling op de school waar hij conciërge was. De Damwâldster gaf toe dat hij het eerste meisje had geknuffeld en een soort 'flubberzoen' had gegeven.

Dat was in zijn enthousiasme gebeurd, hij wilde het meisje omhelzen en feliciteren omdat ze doorging met paardrijwedstrijden. 'Het was een onhandige actie', zei de Damwâldster. Het meisje zou nog steeds gewoon contact met hem hebben. Zij had bij de politie verklaard dat de Damwâldster haar een tongzoen had gegeven. Ook zou de man haar sms'jes hebben gestuurd met de woorden 'Ik hou van jou'. Ook het tweede slachtoffer zou de verdachte gezoend hebben en betast hebben.

In deze zaak oordeelde officier van justitie Thea Pitstra dat er te weinig bewijs was. Dat ging niet op voor de derde zaak: Pitstra achtte bewezen dat de Damwâldster bij een leerlinge van de school waar hij als conciërge werkzaam was ontuchtige handelingen heeft gepleegd. Vorig jaar, tijdens de zomervakantie, had hij het meisje een lift gegeven. Volgens hem gaf ze aan dat ze dorst had en naar de wc moest. Hij nam haar mee naar school, daar zou hij haar betast en gezoend hebben. Het meisje heeft een lichte verstandelijke beperking.

Behalve de 'flubberzoen' bij het eerste slachtoffer, ontkent de Damwâldster alle aantijgingen. De laatste zaak kostte hem zijn baan als conciërge. Door een leerling buiten schooltijd een lift te geven vond de school volgens zijn zeggen dat hij zich had bezondigd aan 'grensoverschrijdend gedrag'. Nadien kreeg hij te kampen met depressieve gevoelens. 'De school was mijn alles, de kinderen waren mijn alles', zei hij. In zijn laatste woord zei hij dat hij niet zou kunnen leven met een veroordeling. 'Ik heb de waarheid gezegd', aldus de Damwâldster. Uitspraak: 11 september.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'