Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

Bekervervolg SC Kootstertille bijna uit zicht

do 27 augustus 2015, 9.53 uur

KOOTSTERTILLE - Na de winst op Eastermar zou een thuisoverwinning tegen Foarut goede vooruitzichten bieden op eindelijk weer eens een bekervervolg. De Tilsters gaven echter niet thuis en kwamen zelden in goede doen met als gevolg een teleurstellend 3-1 verlies.

In de eerste tien minuten kon SC Kootstertille het spel van de gasten nog aardig bijbenen en was Jouke Waaksma Bzn op de steekpas van broer Gerbrand zelfs dichtbij de openingstreffer. Doelman Sander de Boer redde echter bekwaam. Daarna nam Foarut het voortouw en heeft dat de eerste helft feitelijk niet meer uit handen gegeven. Na een kwartier spelen was het voor de gasten al raak na een oogstrelende aanval. Op de afgemeten voorzet van John Kid Huong mocht Jorrit Boomsma bij de tweede paal voor een dito afronding zorgen; 0-1.

De betere spelopvatting van Foarut leidde na een halfuur ook verdiend tot een tweede treffer. Op de rand van de zestien legde Hessel Braaksma aan voor een directe vrije trap waar scheidsrechter Wiersma na de overtreding van Douwe Kloostra ook zo maar een strafschop had kunnen geven. Het maakte de gasten niet veel uit want het speeltuig sloeg na de uithaal van Braaksma als een graat tegen het nylon; 0-2.

Vanaf de aftrap had Aize Storm bijna voor aansluiting gezorgd maar doelman De Boer redde opnieuw uitstekend. Na rust kreeg SC Kootstertille wat meer ruimte en zou een tegentreffer mogelijk ook voor wat meer spanning hebben kunnen zorgen. Tom van der Veen kreeg al na vier minuten een puike kans op de aansluittreffer maar strandde op doelman De Boer. Na een kwartier spelen had de schitterende vrije trap van Aize Storm echter beter lot verdiend; de bal spatte echter op de kruising van paal en lat. Uit het niets gooide Foaraut even later met een derde doelpunt de wedstrijd in het slot. Evert Telenga profiteerde van het opportunisme bij de thuisclub en haalde droog uit; 0-3.

Het pleitte voor de Tilsters dat er na rust toch met wat meer overtuiging werd gespeeld. Een kwartier voor het einde werd de te laat ingezette kentering alsnog beloond maar viel het doelpunt van Aize Storm uit de aangever van Wopke Hoekstra te laat. Verder lieten de gasten het ook niet komen en mogen na de verdiende winst nog een beetje hoop houden op de volgende ronde. SC Kootstertille zal komende zaterdag in eigen huis tegen Friese Boys dan wel moeten stunten door met ruime cijfers te winnen, maar of dat reëel is?

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
28.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
19.6%
Geen mening  
25.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog