Account
Logo
Zoeken
7.4 °C

Drachtster (23) slaat uitsmijter en stapgast

wo 26 augustus 2015, 16.00 uur

LEEUWARDEN - Binnen korte tijd kwam een Drachtster (23) tot twee keer toe in het uitgaansleven in de problemen. Op 14 maart had hij bij een horecagelegenheid aan de Zuidkade in zijn woonplaats iemand een gebroken jukbeen geslagen. Eind mei had hij bij de Febo in Leeuwarden een beveiliger een klap gegeven. Het leverde de Drachtster woensdag bij de politierechter een werkstraf van 50 uur op. Hij moet bovendien degene die hij een gebroken jukbeen sloeg 150 euro smartengeld betalen.

De Drachtster voelde zich beide keren onheus bejegend. In het café in Drachten had hij iemand aangesproken waar hij volgens zijn zeggen zo'n vijf 'een akkefietje' mee had. De andere partij had geen zin in een gesprek en duwde de Drachtster weg. Beide mannen werden uit de kroeg gezet. Buiten kwam het tot een handgemeen. De Drachtster zei dat hij belaagd werd door de andere man en twee vrienden. Daarom had hij uitgehaald.

De beveiliger van de Febo zou de Drachtster al vaker dwars hebben gezeten. Op 30 mei mocht hij geen eten meer halen. Volgens de beveiliger werd de Drachtster vervelend: hij zat aan zijn oortje. Toen de beveiliger hem wegduwde, gaf de verdachte de man een klap. Dat werd gezien door politieagenten. De Drachtster, die in eerste instantie wegrende, werd opgepakt. Beide keren had hij drank op. Hij had zelf gezegd dat hij niet goed tegen drank kan. Hij liep in een proeftijd: een voorwaardelijke boete van 150 euro moet hij alsnog betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
85.1%
Nee  
8.5%
Geen mening  
6.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!