6.5 °C

Uitstekend ASC laat Beetgum kansloos

wo 26 augustus 2015, 10.58 uur

AUGUSTINUSGA - Dinsdag speelde ASC 1 de 2e bekerwedstrijd uit bij Beetgum 1. Zo snel ASC in de eerste wedstrijd op achterstand kwam, was het nu ASC dat al met de 2e aanval binnen 5 minuten doel trof uit een aanval opgezet door Willem de Haan, die op de linkerflank Han Zwart voorin vond en die op zijn beurt weer Hilbrand Benedictus vrij voor het doel zag en de bal prima op hem afgaf zodat deze beheerst de 0-1 kon aantekenen.

ASC was duidelijk de betere in de beginfase en Beetgum kwam er niet aan te pas. Nog voordat er 10 minuten verstreken waren was het Han Zwart die met een boogbal vanaf een meter of 25 de iets te ver voor zijn doel staande doelman van Beetgum kansloos liet en de 0-2 voor ASC op het scorebord zette. Na de 0-2 kwamen er nog wat kansen voor ASC om de score verder op te voeren, echter ging de bal steeds net langs de verkeerde kant van de paal.

Na ruim 20 minuten spelen beet de thuisploeg wat meer van zich af en leek het spel van de kant van ASC wat weg te zakken, maar toch wist Beetgum niet echt gevaarlijk te worden. Met nog 10 minuten tot de pauze nam ASC het heft weer in handen, maar ondanks een aantal kansen werd er gerust met een 0-2 tussenstand. Na de pauze speelde ASC degelijk en gaf het eigenlijk geen kans weg. Echt grote mogelijkheden waren er, in deze openingsfase van het 2e bedrijf, ook voor de mannen uit Augustinusga en Surhuizum niet, maar het was zeker de betere ploeg op het veld.

Naarmate de 2e helft vorderde werd ASC weer gevaarlijker, maar duurde het toch tot de 81e minuut alvorens er weer een treffer te noteren viel, deze keer was het een verdediger van Beetgum die een harde voorzet van Tamme de Boer achter de eigen doelman deed belandden en zo de 0-3 op het scorebord zette. ASC bleef frivool spelen en na 89 minuten was het Tamme de Boer die met een prima pass Hilbrand Benedictus bediende en die bepaalde met zijn 2e van de avond de eindstand op 0-4 voor ASC. Een dik verdiende zege voor de mannen van trainer Martin Brandsma, die komende zaterdag 29 augustus uit in en tegen Kollum mogen aantreden om zich eventueel voor de volgende bekerronde te plaatsen, aanvang 14.30 uur.