5.5 °C

Prima start VIOD vrouwen

di 25 augustus 2015, 21.06 uur

DRIEZUM - Afgelopen zaterdag stond in het teken van de eerste ronde van het bekertoernooi. Ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Zeerobben VR1 oefende VIOD VR2 tegen Nieuw Roden VR1. De eerste helft was niet van een bijster hoog niveau. Positief was de terugkeer van Anna Reitsma, na een vervelende knieblessure, tussen de palen. Na rust stelde VIOD orde op zaken door doelpunt van Nynke Hooghiemstra. Marrit Tjoelker werd vijf minuten voor het einde van de wedstrijd in het strafschopgebied gevloerd. Ymkje Oliver benutte de gegeven penalty en bepaalde de eindstand op 2-0.

Zeerobben VR1 is de ongeslagen kampioen uit de vierde klasse en dit leek op papier een zware loting te zijn voor de Driezumers. Maar de praktijk pakte anders uit. Al in de derde minuut werd er gescoord. Het was Baukje de Vries, die na een pass van Joukje Smeding, de 1-0 aantekende. Zeerobben moest het antwoord schuldig blijven en lijdzaam toezien dat zes minuten later de tweede treffer van VIOD viel. Weer stond Joukje Smeding aan de basis, nu mocht Regina de Groot het karwei afmaken.

Ondanks de hitte speelden de meiden van coach Romke Wielstra en leidster Wietske Smeding prima. Dit leidde in de 20e minuut tot een derde doelpunt. Nu was het Joukje Smeding die zelf het zoet van een doelpunt mocht smaken. In de rust werden Ymkje Olivier en Ilse van den Berg gewisseld voor Frouke de Hoek en Nienke van der Velde. De tweede helft gaf het zelfde spelbeeld. Keepster Stephanie Willemsen kreeg maar weinig ballen gehad. VIOD voerde de productie nog op door Regina de Groot, Joukje Smeding en Baukje de Vries. De teller kwam hierdoor op zes.

VIOD VR1 won vrij eenvoudig van ONS VR1. In een slechte eerste helft kwam men niet tot scoren. Legio kansen werden om zeep geholpen. De beste kans in de eerste helft kreeg ONS trouwens. Na de rust speelde VIOD verzorgder, leed minder balverlies en ook de passing was beter verzorgd. Dit leidde uiteindelijk tot een verdiende 3-0 overwinning door doelpunten van Grytsje Jongsma, Nancy Loth en de uitblinker deze middag Mariska Bosma.

Zaterdagavond nam een combinatieteam van VIOD VR1 en VR2 deel aan het Gideon van Ligten toernooi. De organisatie lag in handen van Drs. Vijfje. VIOD zou geschiedenis schrijven door dit toernooi te winnen, waaraan de naam van hun oud-trainer is verbonden. Maar liefst drie eredivisionisten uit de zaal wist men achter zich te houden. Dit resultaat zal als één van de meest memorabele sportmomenten in de VIOD-boeken verdwijnen. Na in de poule van Nieuw Roden (1-0) en Drs. Vijfje (4-0) te hebben gewonnen, trof met Drachtster Boys.

Een 1-0 nederlaag voelde als een kleine overwinning. In de finale trof men wederom Drachtster Boys. Romke Wielstra besloot de tactiek te wijzigen en dit wierp zijn vruchten af. VIOD won verrassend met 3-1 en mocht de GVL-bokaal na afloop in ontvangst nemen.

Het talententeam van VIOD won haar bekerwedstrijd met maar liefst met 27-0 van de jongens van Be Quick Dokkum C5. Van tegenstand was nauwelijks sprake.