Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Bierfles achter wiel: Drogehamster haalt uit

ma 24 augustus 2015, 15.30 uur

LEEUWARDEN - Het is natuurlijk een rotstreek: een bierflesje neerzetten achter of voor het wiel van een auto, met als gevolg een lekke band bij het wegrijden. Een 20-jarige inwoner van Drogeham was dan ook niet blij toen hij in oktober vorig jaar ontdekte dat hij na een bezoekje aan een shoarmatent in Harkema over een bierflesje was gereden dat achter zijn achterwiel was gezet. Een lekke band leverde het niet op, maar de frustratie was er niet minder om.

Het kon alleen maar gedaan zijn door een groepje jongens dat ook in de shoarmazaak was geweest, was de conclusie van de Drogehamster. En dus zocht hij via Whatsapp contact met iemand uit het groepje. Sterker nog, hij zocht ze op. En dat had hij beter niet kunnen doen. Eenmaal aangekomen bij de woning in Surhuizum kwam iemand dreigend met een bijl in de hand op de Drogehamster af.

Hij pakte de bijl af en weerde iemand af die -volgens hem- hard op het af kwam rennen. Volgens getuigen had de Drogehamster de jongen geslagen. De politie constateerde achteraf een dik oog en een wondje bij het slachtoffer. De jongen deed aangifte en de Drogehamster kreeg van Justitie een strafbeschikking van 700 euro voor zijn kiezen. Dat vond hij veel teveel voor wat hij maandag bij de politierechter 'een klein akkefietje' noemde.

Omdat hij het transactievoorstel niet had betaald moest hij voor komen. Politierechter Bert Dölle achtte wel bewezen dat de Drogehamster een tik had uitgedeeld. 'En die tik is behoorlijk aangekomen', aldus Dölle. Het was ook niet echt handig geweest om verhaal te gaan halen, vond de rechter. Omdat hij een blanco strafblad had maakte Dölle er een boete van 250 euro van, plus 250 euro voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum