10.4 °C

Harkemase Boys na rust langs SC Veenwouden

ma 24 augustus 2015, 11.43 uur

HARKEMA - Na een drietal oefenduels begon voor SC Veenwouden het serieuze werk waarin het voor de beker moest aantreden in Harkema tegen hoofdklasser Harkemase Boys.

In de eerste helft kon Veenwouden nog redelijk stand houden ( rust 1-0 ), maar na de thee was het de veel sterkere thuisploeg die ruim afstand wist te nemen.
De thuisclub speelde in de eerste helft in een te laag tempo om Veenwouden kapot te kunnen spelen. Robert Stelpstra kreeg wel enige mogelijkheden maar het duurde tot de 36e minuut voordat de Boys de leiding namen.

Doelman Coenraad van der Mark wist in eerste instantie een schot van Henny Bouis nog te pareren maar in de rebound kopte Robert Stelpstra alsnog raak.
In de 53e minuut ging de SCV doelman in de fout waardoor Arton Musliu simpel 2-0 kon aantekenen. Het verzet van Veenwouden was hiermee wel gebroken en de thuisclub kon daardoor uitlopen naar een ruime zege.

Henny Bouis tekende in de 60e minuut voor 3-0 en vier minuten later zorgde Hein Uuldriks voor 4-0. In de 78e minuut profiteerde Henny Bouis van zwak verdedigen bij een corner en Oebele Schokker bepaalde in de 87e minuut met een fraaie lob over de keeper de eindstand op 6-0.

Woensdagavond ontvangt SC Veenwouden thuis voor de beker eerste klasser Bergum.