13.1 °C

Be Quick Dokkum in slotminuut langs VIOD

ma 24 augustus 2015, 11.38 uur

DOKKUM - De erg matige bekerwedstrijd tussen Be Quick en VIOD werd pas in de extra tijd beslist door Freerk Wouda. Op een zonovergoten ‘Treffers Heech’ te Driezum was het veldspel van tweedeklasser Be Quick Dokkum teleurstellend. Beide clubs misten nogal wat selectiespelers, maar de Dokkumers speelden met een formatie die normaal gesproken tot veel meer in staat moet worden geacht.

In een fletse eerste helft creëerden beide teams geen enkele uitgespeelde kans. Vlak voor rust was Janco Wiersma namens Be Quick nog het dichtst bij een treffer, maar zijn lage schuiver ging net langs de paal.

Na rust kreeg Be Quick al vrij snel een fraaie kans via Folkert van Dongera, maar geheel vrijstaand kopte hij de bal naast het doel. VIOD deed iets terug via een goed afstandsschot en zette aan tot enkele dreigende aanvallen. Langzaam kreeg Be Quick een veldoverwicht en een goed schot van Freerk Wouda miste maar net het doel. Folkert van Dongera kreeg opnieuw een goede kans, maar de bal miste de juiste richting. In de 84e minuut kwam een verre uittrap van keeper Rutger Atema bij spits Sjoerd Wiersma en hij wist tot vreugde van de thuisclub keeper Van der Werff te verschalken, 1-0.

Be Quick zette aan voor een slotoffensief en kwam twee minuten later op gelijke hoogte. Een hoekschop van Freerk Wouda werd fraai ingekopt door Folkert van Dongera, die daarmee zijn derde kans wel verzilverde. In de extra tijd kwam de winnende treffer van de voet van middenvelder Freerk Wouda.

Dinsdagavond a.s. volgt de tweede bekerronde. VIOD speelt in en tegen Waskemeer en Be Quick ontvangt Anjum.