Account
Logo
Zoeken
3.9 °C

Diamonds geven koppositie uit handen

zo 23 augustus 2015, 21.41 uur

DRACHTEN - De honkballers van de Drachten Diamonds hebben geen goede zaken gedaan in hun competitie, er werd door de koploper met 2-4 verloren van de nr 3 op de ranglijst de Blokes uit Veendam. De eerste 2 innings kwamen beide teams niet tot scoren en bleef het dus 0-0. Pas in de 3e inning kwamen de Blokes op een 0-1 voorsprong op een opofferingsslag op pitcher Joost Alberts aan Drachtster zijde. Maar de Diamonds kwamen direct weer gelijk op 1-1, doordat Niels Alberts, die door een honkslag op de honken kwam, binnen geslagen werd door Derrel Filipie.

In de vijfde inning liepen de Blokes nog een puntje uit op enkele goede honkslagen, terwijl Drachten aan slag weinig potten kon breken op het sterke pitchen aan Veendammer zijde. Op reliefpitcher Danny Dijkstra voor Drachten, scoorden de Blokes in de 6e inning direct nog tweemaal, zodat ze uitliepen naar 1-4. Daarna kon Dijkstra de slagmensen van de Blokes goed van het 1e honk af houden. Pas de laatste inning, de 7e, kon Drachten nog iets aan de stand doen. Nadat Wilco Bleeker op een geslagen bal, profiteerde van veldfouten van de Blokes, en zo zelf het 3e honk bereikte, sloeg Alex van der Molen hem binnen met een goede opofferingsstootslag. Maar daarna hield de Blokes de stand op 2-4 en konden zo de dure punten mee naar huis nemen.

Drachten Diamonds verruilt nu de koppositie voor de 2e plaats, omdat concurrent de Knights uit Leek wel hun uitwedstrijd in Winschoten wisten te winnen. Volgende week zondag spelen de Drachten Diamonds om 14:00 uur wederom een thuiswedstrijd, tegen de nr 4 van de ranglijst, WHSC uit Winschoten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381