Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Verdachte: beschuldiging is 'dikke bullshit'

vr 21 augustus 2015, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Een 56-jarige Leeuwarder is vrijdag door politierechter Klaas Bunk vrijgesproken van betrokkenheid bij een inbraak bij een dakbedekkingsbedrijf op industrieterrein de Haven in Drachten. Bij die inbraak, die medio juli 2013 werd gepleegd, werd een grote hoeveelheid gereedschap en dakbedekking gestolen. De inbrekers namen een aanhangwagen mee om de gestolen spullen te vervoeren. De totale schade bedroeg meer dan 120.000 euro.

De Leeuwarder kwam in beeld toen aanhanger werd teruggevonden. Via de aanhangwagen kwam de politie bij de inbrekers terecht, twee Leeuwarders. Een van hen had verklaard dat zijn maat een tip had gekregen van een werknemer van het Drachtster bedrijf. Die tipgever zou de Leeuwarder moeten zijn die vrijdag terechtstond. Uit opgevraagde telefoongegevens bleek dat de mannen de avond voor het weekend dat de inbraak had plaatsgevonden met elkaar hadden gebeld.

Verder was door de leiding van het bedrijf het vermoeden uitgesproken dat de Leeuwarder ermee te maken had. Dat kwam omdat de inbrekers goed op de hoogte waren van de situatie en het gereedschap waarmee de Leeuwarder werkte, hadden ze laten liggen. 'Dikke bullshit. Dit lijkt nergens op', reageerde de verdachte. De man zei dat hij onschuldig was. Hij vermoedde dat men hem wilde 'pakken'.

'Ze willen van de oude garde af', zei hij, doelend op het bedrijf waar de inbraak had plaatsgevonden. Hij zou op een ontslaglijst hebben gestaan. Hij gaf toe dat hij een van de inbrekers kende, maar dat was van de kroeg. Als hij de man al had gebeld dan was het om een biertje te drinken. Voor officier van justitie Thea Pitstra was er voldoende bewijs, zij eiste een werkstraf van 100 uur.

De rechter dacht er anders over. 'Er zijn aanwijzingen die duiden op uw betrokkenheid, maar dat vind ik onvoldoende', stelde Bunk. Hij vond dat er niet genoeg wettig bewijs was. 'En ik heb al helemaal niet de overtuiging dat', vulde de rechter aan . De Leeuwarder werd vrijgesproken. Daarmee verviel de claim van het bedrijf. Dat vorderde een schadevergoeding van een kleine 50.000 euro. De verzekering had 71.000 euro uitgekeerd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

PowNed bezoekt Ameland vanwege Sunneklaas-meeting

PowNed bezoekt Ameland vanwege Sunneklaas-meeting

regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'