Account
Logo
Zoeken
4.4 °C

Hollumse pinde met pas bejaarde buurvrouw

do 20 augustus 2015, 20.30 uur

LEEUWARDEN - Een inwoonster van het Amelandse Hollum (47) heeft in de eerste twee weken van dit jaar geld gepikt van haar bejaarde buurvrouw. De vrouw is donderdag door politierechter Irene Dölle veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur waarvan de helft voorwaardelijk. Ze moet het geld, 900 euro, aan de buurvrouw terugbetalen. De Hollumse heeft het geld gepind met de pas van de buurvrouw.

Ze gaf zelf aan dat ze niet wist wat haar bezielde. Officier van justitie Meine Geerds vermoedde dat er toch wel iets meer heeft gespeeld. De vrouw heeft alleen de zorg voor drie opgroeiende kinderen. 'Misschien dat u toch wel heel krap zat', zei de officier. De zaak kwam aan het licht toen de schoonzoon van de buurvrouw ontdekte dat er geldbedragen werden gepind die niet verantwoord konden worden. De pas werd geblokkeerd.

Daarna heeft de Hollumse nog een paar keer geprobeerd geld te pinnen. Toen ze ontdekte dat het niet meer kon, had ze in paniek de pinpas weggegooid. In een briefje aan de buurvrouw heeft ze spijt betuigd. De familie van de buurvrouw gaf te kennen dat men pas geloofde dat ze spijt had, als de Hollumse het geld terug had betaald. De vrouw zei dat ze had gewacht met betalen tot de zitting van de politierechter was geweest. Ze schaamt zich diep en is zelf om hulp gaan zoeken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!