Account
Logo
Zoeken
5.7 °C

Gestolen BMW was 'sleutel' voor arrestatie overvallers

do 20 augustus 2015, 13.50 uur

LEEUWARDEN - De grijze BMW 1 serie, welke woensdag is gebruikt voor de overval op de Plus supermarkt in Beetsterzwaag, was de 'sleutel' voor de politie om de drie overvallers binnen 12 uur te kunnen arresteren. De auto werd kort na de overval aangetroffen aan de Kei in Leeuwarden en werd vervolgens direct door de politie 'onder toezicht' gezet. Aan het einde van de middag stapten de drie mannen weer in de auto. De politie heeft daarop direct een arrestatie voorbereid en het drietal staande gehouden en opgepakt.

Aanhouding bijna mislukt door miscommunicatie
Door een miscommunicatie tussen de meldkamer en de politie was het plan van de politie bijna mislukt. Kort na de overval startte de meldkamer namelijk een Burgernet actie om deelnemers te vragen uit te kijken naar de grijze auto welke gezien was bij de overval. Deelnemers kregen later van de meldkamer te horen dat de auto was aangetroffen. De BMW stond op dat moment 'onder toezicht'. De politie had de hoop dat de overvallers op een zeker moment terug zouden keren naar de auto. De overvallers bleken niets meegekregen te hebben van Burgernet en stapten inderdaad later op de dag argeloos in de BMW.

BMW gestolen na woninginbraak
De BMW was de dag voor de overval, dinsdagavond, buitgemaakt na een woninginbraak aan de Archipelweg in Leeuwarden. In de woning werd een sleutel buitgemaakt en op deze wijze kon de auto zonder problemen meegenomen worden.

De politie is nog op zoek naar getuigen die iets hebben gezien (inbraak, diefstal auto, overval) en verzoekt deze getuigen zich te melden (als ze dit nog niet gedaan hebben). Aan het Kalverdijkje te Leeuwarden, in de bosschages, zijn verder ook nog goederen aangetroffen welke afkomstig waren uit de BMW. Deze goederen waren van de eigenaar van het gestolen voertuig.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.1%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!