Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

Man vrijgesproken na nieuwe verklaringen

di 18 augustus 2015, 8.00 uur

LEEUWARDEN - Een 50-jarige Drachtster is door de politierechter in Leeuwarden vrijgesproken in een zaak die al bijna drie jaar oud was. De man zou in november 2012 de dochter van zijn vriendin en haar vriend hebben mishandeld. De dochter liep een dikke lip op, de vriend een blauw oog. Daarvoor moest de Drachtster zich in januari 2014 voor de rechter verantwoorden. De man zei toen dat er niets klopte van de verklaringen die er lagen.

Hij was kennelijk dermate overtuigend dat de dienstdoende rechter besloot om de zaak aan te houden en de getuigen, naast de twee 'slachtoffers' waren dat de vriendin van de Drachtster en een andere dochter, bij de rechter-commissaris (RC) te laten horen. Bij de RC kwamen er andere zaken aan het licht. Zo had de dochter niet aan de politie verteld dat ze met een baksteen in de hand bij de woning van de verdachte naar binnen was gelopen.

Ze had niks over de steen tegen de politie gezegd omdat ze bang was dat ze dan zelf in de problemen zou komen. De Drachtster zei dat hij de vrouw de baksteen afhandig had gemaakt. Tijdens de worsteling zou hij haar op de lip geraakt kunnen hebben. Daarop ontstond een schermutseling met de vriend, die dacht dat de Drachtster zijn vriendin iets aan wilde doen. Inmiddels zou de vrede binnen de familie weer getekend zijn. 'Het is nu prima', zei de Drachtster.

Een van de getuigen zou hebben aangegeven dat de aangifte ingetrokken moest worden. Dat kan niet zomaar. Inmiddels liepen de verklaringen dusdanig door elkaar heen dat officier van justitie Rianne Stoltenberg al van tevoren aankondigde dat ze vrijspraak zou vragen. Dat verzoek werd door rechter Marijke Jansen ingewilligd. Jansen gaf nog wel aan dat ze er niet van overtuigd was dat er helemaal niets was gebeurd. 'De hele gang van zaken is toch wel opmerkelijk', aldus de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381