Account
Logo
Zoeken
3.8 °C

Accolade bouwt verder aan De Pauw

ma 17 augustus 2015, 14.00 uur

DRACHTEN - Accolade is begonnen met de tweede fase van het wijkvernieuwingsplan de Pauw in NoordOost te Drachten. Het gaat om de bouw van 42 huurwoningen aan de Robijnekamp. Aan de Geelgorsstraat zijn vorig jaar al 20 huurwoningen opgeleverd. Ook start deze maand de verkoop van 18 nieuwbouwwoningen aan de Schwartzenberghlaan.

De wijkvernieuwing bestaat uit 62 huurwoningen aan de Geelgorsstraat en Robijnekamp en 18 koopwoningen Schwartzenberghlaan. Er zijn woningen voor starters, gezinnen en ouderen. De huizen hebben de uitstraling van jaren ’30-woningen met het comfort van nieuwbouw. De architectuur is geïnspireerd op de Amsterdamse School. Een bouwstijl die zich kenmerkt door decoratief metselwerk.

Energiezuinig wonen
De Pauw heeft een aantal bijzonder energiezuinige huizen. Vijf huurwoningen aan de Robijnekamp zijn ontworpen als Nul Op de Meter-woning. Bij bewust gebruik is het mogelijk dat bewoners geen energierekening meer ontvangen. De huizen hebben extra isolatie, triple glas, een warmtepomp met vloerverwarming en zonnepanelen.

De huizen aan de Robijnekamp zijn eind dit jaar klaar. De koopwoningen aan de Schwartzenberghlaan kunnen ook uitgevoerd worden als een Nul-Op-de Meter-woning. De verkoop start zaterdag 22 augustus van 10:00 tot 12:00 uur in de Singelland in Drachten (Van Haersmasingel 37). Het gaat om twaalf geschakelde gezinswoningen en zes twee-onder-een-kapwoningen. Beide types hebben drie slaapkamers, en zijn beschikbaar vanaf € 161.000,- vrij op naam.

De huizen worden volgens planning in het najaar van 2016 opgeleverd.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381