Account
Logo
Zoeken
5.3 °C
Les in theater voor de hele regio
Op 3 september is er een mogelijkheid om een gratis proefles te volgen waarna de cursist kan beslissen of hij/zij zich definitief wil opgeven

Les in theater voor de hele regio

vr 14 augustus 2015, 16.55 uur

HURDEGARYP - Wegens groot succes zal Sander Kalsbeek voor het tweede jaar theaterlessen geven in It Maskelyn te Hurdegaryp. Sander is een bevoegd theaterdocent. De lessen vinden plaats op donderdagen en starten in september. De lessen zijn in vier verschillende leeftijdsgroepen van 6 t/m 99 jaar.

Gratis proefles
Op 3 september is er een mogelijkheid om een gratis proefles te volgen waarna de cursist kan beslissen of hij/zij zich definitief wil opgeven.

Vorig seizoen kwamen de cursisten van 6 t/m 70 jaar uit de hele regio. Van Burgum tot Damwâld en van Mûnein tot Eastermar. Ervaring is niet belangrijk aangezien plezier voorop staat. De lessen zijn geschikt voor beginners en voor gevorderde spelers. Mogelijk is dit echt iets voor uw zoon / dochter (of durft u zelf eindelijk eens de stap te nemen)?

Waar: MFC It Maskelyn, Easter Omwei 05 te Hurdegaryp

Toneel 1 06 t/m 09 jaar 17.00 uur t/m 18.00 uur
Toneel 2 10 t/m 12 jaar 18.00 uur t/m 19.00 uur
Theatersport 12 t/m 18 jaar 19.15 uur t/m 20.15 uur
De vloer op... 18 t/m 99 jaar 20.15 uur t/m 21.15 uur

Vrijblijvend aanmelden gratis proefles 03 september 2015: info@sanderkalsbeek.nl

Gratis proefles op 3 september 2015, daarna eventuele definitieve inschrijving.

Toneel 1
Door de fantasie te activeren leren de kinderen hun lichaam als instrument te bespelen. Al spelenderwijs ontdekken ze de mogelijkheden van hun stem, beweging en spel. Ze spelen vreemde personages, beleven spannende avonturen en weten dat overtuigend over te brengen op een publiek. Toneelspelen is anders dan thuisspelen. Plezier staat voorop.

Toneel 2
Wat moet een acteur allemaal doen om een goede scene te kunnen spelen? Sommige acteurs gaan op toneel om hun vele energie op de juiste manier in te zetten. Andere acteurs leren juist door toneel meer te durven en worden er zelfverzekerd van. Hoofdrollen bestaan nog niet en iedereen is even belangrijk in een scene. Pesten bestaat niet op toneel en dat terwijl voor je gevoel alles mag!

Theatersport
Heb je op tv wel eens de Lama’s gezien of de grote improvisatie show? Theatersport is improviseren in gekke situaties. Je weet nooit waar je in terecht komt. Spanning, energie en snelheid heb je nodig om in het moment te spelen. Theater is niet moeilijk, iedereen kan het alleen is de belangrijke vraag of jij het durft? Theatersport is niet kinderachtig. Het is stoer, grappig, verassend en soms zelfs ontroerend, kwetsbaar en onverwachts.

De vloer op
De vloer op is bekend van tv. De spelleider geeft u een personage, locatie en een situatie. Door te improviseren ontstaan er onverwachte scènes. Misschien hebt u altijd al eens willen toneelspelen, maar was er nooit echt een kans. Ervaring is niet nodig en misschien is het leuk om te doen samen met een kennis of bekende? Speltechnieken worden aangeleerd en misschien weet u wel uzelf te verassen. Uitproberen is belangrijk dan het uiteindelijke presenteren.

Vrijblijvend aanmelden (gratis proefles): info@sanderkalsbeek.nl

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'



regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.2%
Nee  
55.2%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!