Account
Logo
Zoeken
6.2 °C

Vrouw (32) vermoord in Drachten

vr 14 augustus 2015, 5.42 uur

DRACHTEN - In een woning aan de Zilverschoon 20 in Drachten heeft de politie donderdagnacht het levenloze lichaam aangetroffen van een 32-jarige vrouw. De woning staat in de nieuwe woonwijk Vrijburgh welke is gelegen in het noordoosten van Drachten. Over de identiteit en de wijze waarop de vrouw om het leven is gebracht, is nog niets bekend. De politie laat weten dat de vrouw door geweld om het leven is gebracht.

Voor zover bekend, is de politie de woning binnengegaan nadat de politie was gealarmeerd door een buurtbewoner. Deze gaf aan dat er iets aan de hand was in de woning. Agenten zijn naar de woning gegaan en ze zagen de vrouw in het huis liggen. Er is daarop een raam ingetikt om binnen te kunnen komen. De politie heeft vervolgens vastgesteld dat de vrouw overleden was. Het slachtoffer bleek door geweld om het leven te zijn gebracht. Naast het slachtoffer trof de politie tevens een kind aan. Het achtjarige jongetje is in de nacht overgedragen aan de vader. Direct na aankomst kon hij korte tijd verblijven bij de buren.

Verdachte aangehouden
De politie wist korte tijd later een 43-jarige man uit Drachten aan te houden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Hij was de ex-vriend van het slachtoffer. Op grond van een omschrijving van een getuige kon de 43-jarige op het Moleneind worden getraceerd en even later ingerekend.

Sporenonderzoek en zoektocht naar wapen
De forensische opsporing van de politie is vannacht direct gestart met een sporenonderzoek. Met politiehonden is er in de omgeving gezocht naar het wapen dat bij de moord is gebruikt. Dat zou nog niet gevonden zijn. Naast het onderzoek aan de Zilverschoon doet de politie op dit moment ook onderzoek in de woning van de verdachte aan de Smaragd in Drachten.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver


regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar


regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum






regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid