Account
Logo
Zoeken
8.6 °C

Kind van 4 jaar gered uit kofferbak

vr 31 juli 2015, 18.05 uur

BALK - Een vierjarig jongetje is vrijdagmiddag vlakbij het centrum van Balk door voorbijgangers gered uit de kofferbak van een auto. Voorbijgangers hoorden op de Lytse Side geklop en geschreeuw uit de kofferbak van een auto komen. Een eerste poging de klep te openen mislukte, een tweede poging slaagde wel waarna de voorbijgangers het kind zagen liggen.

De kleuter was volledig overstuur en werd door de omstanders opgevangen die ook de politie hadden gebeld. Volgens het kereltje was hij in de kofferbak opgesloten. Na een twintig minuten kwam de 41-jarige moeder uit de gemeente Achtkarspelen bij de wagen. Zij en het jongetje werden door de politie meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek. Het is onbekend hoe lang de vierjarige in de kofferbak heeft gezeten. Het gaat volgens de politie naar omstandigheden goed met hem.

Update 20.15 uur:
De moeder was vrijdagavond niet bereikbaar voor de familie omdat ze nog op het politiebureau vastzat. De broer van het slachtoffer laat weten dat zijn moeder in elk geval niet haar zoon had opgesloten in de kofferbak. Ze heeft dat ook ontkend bij de politie. Het kind was in de omgeving aan het fietsen op een mini fiets terwijl de moeder en nog een dochter de markt zouden hebben bezocht. Het kind is kennelijk op een zeker moment naar de Mercedes toe gegaan.

Nadat hij gered was uit de kofferbak, bleek dat de fiets ook in de kofferbak lag. De broer denkt dat mogelijk iemand dat gedaan heeft en de klep gesloten heeft. Zijn kleine broertje zou onmogelijk de fiets zelf in de kofferbak hebben kunnen gelegd. De auto zou volgens hem verder zonder problemen opengemaakt kunnen worden. De moeder zou verder niet aanwezig zijn geweest omdat ze op dat moment ook al (samen met haar dochter) haar zoon aan het zoeken was in de omgeving.

Update 21.10 uur:
Het is nog niet bekend of de moeder vrijdagavond weer wordt heengezonden. De politie laat weten de zaak hoog op te nemen. "Als het kind langer in de kofferbak had gezeten, zou het wel eens heel anders kunnen zijn afgelopen" aldus Ger Blokzijl van de politie. De kans dat het kind zelf in de kofferbak is geklommen is voor de politie echter nagenoeg onwaarschijnlijk. De moeder is daarom ook niet zonder reden aangehouden en wordt momenteel verhoord. Het is nog niet bekend of ze voor de nacht wordt ingesloten. Het zou eventueel ook mogelijk kunnen zijn, dat iemand anders het heeft gedaan.

De kofferbak zelf bleek volgens de politie niet te zijn geforceerd. Omstanders hadden moeite de kofferbak te openen maar de klep was niet vergrendeld. Hij ging alleen moeizaam open. Dit bekekent ook dat het onwaarschijnlijk is dat het kind zelf de klep kon openen om er daarna in te klimmen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
28%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
28%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!