Account
Logo
Zoeken
8.4 °C
Foto: Geert Huisman |  Deze zege betekent dat Earnewâld volop meedoet om de titel

Earnewâld wint z'n tweede

do 23 juli 2015, 19.48 uur

LANGWEER - Langweer - Gerhard Pietersma heeft donderdagmiddag op de Langweerder Wielen zijn fraaie zege van dinsdag voor eigen publiek en op eigen water een al even fraai vervolg gegeven door een tweede zege in deze SKS-serie. Het werd bij Langweer een prachtige wedstrijd, vooral door de uitstekende omstandigheden, qua spanning haalde deze ontmoeting het niet bij die van woensdag bij Terherne. Maar daar had Gerhard Pietersma even geen boodschap aan na floop, deze zege betekent dat Earnewâld volop meedoet om de titel.

Weliswaar 'is Parijs nog ver', Sneek in dit geval, maar de ploeg van Pietersma staat er prima voor. De wedstrijd op de Langweerder Wielen kenmerkte zich door de eenvoud van de route, in feite één lang kruisrak van noord naar zuidwest en dan een al even groot voor-de-winds-rak terug. Het was duidelijk dat het in dat lange kruisrak moest gebeuren, daar konden met allerlei tactische slimmigheidjes de verschillen worden gemaakt. De eerste start was vals, ook nu, net als in Grou, werd iedereen teruggeroepen. De tweede start was goed met dien verstande dat er wel degelijk drie skûtsjes werden teruggeroepen w egens een te vroege start.

Toen iedereen eindelijk weg was bleek dat de lange bakboordslag de beste resultaten opleverde en dat betekende dat er een kopgroep ontstond waarin onder andere Earnewâld een prominente plaats in nam. Maar toen was de wedstrijd nog maar goed en wel op gang en met onder andere klassementsleider Langweer in het kielzog kon Gerhard Pietersma er niet op vertrouwen dat zijn koppositie onaantastbaar zou blijven. Sneek is een ook een 'minne maat'om achter je aan te hebben en later in de wedstrijd kreeg Earnewâld ook Douwe Visser van Grou als jager. Maar wie gedacht had dat Earnewâld wel zou sneuvelen onder al die hijgerige druk van achteren, kwam bedrogen uit. De Earnewâldsters handhaafden zich uitstekend aan de kop van het veld, waaruit Sneek op een gegeven moment wegviel. Ook, en dat was toch wel verrassend gezien de voorgaande wedstrijden, Langweer kon het tegen het geweld van Gerhard Pietsrma en co.

niet bolwerken. Dat was verrassend, het feit dat Langweer tenslotte tamelijk roemloos afzakte naar 'arrière du peloton', was ronduit ontluisterend. Ook Heerenveen, woensdag nog glorieus winnaar op het Snekermeer bij Terherne, kwam er deze wedstrijd niet echt aan te pas. In het laatste voor-de-windse rak leek Grou dichterbij te kunnen komen door een minuut van de achterstand af te knabbelen. Maar Earnewâld toonde zijn suprematie door in het laatste kruisrak naar de finish genadeloos uit te halen. Gerhard Pietersma vergrootte zijn voorsprong tot enkele honderden meters en dat betekende dat Earnewâld als eerste werd afgeschoten vanaf de startkotter. Dolle vreugde aan boord uiteraard, met achtereenvolgens een eerste een tweede en opnieuw een eerste plaats in de laatste drie wedstrijd kun je als skûtsjebemanning thuiskomen. Het betekent tevens dat Earnew¬âld nadrukkelijk zijn kandidatuur voor het kampioenschap lijkt te hebben gesteld. Vrijdag wordt er gevaren op de Fluezen bij Elahuizen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk